A Rákóczi Szövetség táborai

Tudomány, oktatás

A Rákóczi Szövetség hagyományaihoz híven az idei nyáron is gazdag programsorozatot kínál a Kárpát-medencei magyar diákok és tanárok részére. A Szövetség 14 nyári rendezvényébe mintegy 2000 Kárpát-medencei diák és tanár kapcsolódik be, amelyek között általános iskolásoknak szóló anyanyelvi táborok, középiskolás és főiskolás találkozók, hagyományőrző táborok, valamint történelem és irodalom szakos tanároknak szóló nyári konferenciák szerepelnek.

Az anyanyelvi táborok bajai, tatai, győri és ópusztaszeri helyszínekkel várják a magyar szórvány vidékekről érkező diákokat. Mintegy félezer középiskolás táborozhat Sátoraljaújhelyen és Babarcszőlősön. Gyöngyösön a történelemtanárok, míg Egerben az irodalom szakos tanárok nyári konferenciái zajlanak. A Kárpát-medence egyetemi városainak magyar diákszervezetei Szentendrén találkoznak augusztus végén.

Ötödik alkalommal kapcsolódik be a Rákóczi Szövetség az Erzsébet Táborok felvidéki résztvevőinek szervezésébe és táboroztatásába. Az együttműködésnek köszönhetően 150 rászoruló általános iskolás a zánkai, illetve 150 felvidéki középiskolás a székelyföldi Ivóban táborozhat.

További információk a www.rakocziszovetseg.org oldalon.

 

Forrás: VajdaságMA

rakoczi