A gyász csodája…

Kolozsvár Ismeretterjesztő

A gyász csodája-Újjászületés az elengedésben

Sokan vagyunk, akik veszítettünk már el számunkra fontos személyeket vagy közvetlen hozzátartozókat! Közeledik az időszak, amikor megemlékezünk a távozókról! Szeretettel meghívunk egy olyan előadásra, melynek központi témája az elengedés és a gyász és ezáltal terítékre kerül a veszteség, fájdalom, halál és búcsú témái.

Ugye milyen kellemetlen hatása van ezeknek a szavaknak! Senki sem kívánja magának vagy szeretteinek! Sőt, ha lehet, még a témát is elkerüljük. Pedig ezek életünk természetes és megkerülhetetlen hozzátartozói és foglalkoznunk kell vele. Legalább ilyenkor! Veszteségek mindannyiunkat érnek, így a veszteségek feldolgozására, a gyász megélésére is mindenkinek szüksége van. A mai világban azonban rengeteg téveszme van a gyásszal kapcsolatosan. Nem tudunk gyászolni! Sőt az utóbbi időkben valahogy el is felejtettünk gyászolni. Már „nem divat” a gyász. Az állandó jókedv és mosoly a trendi, a fájdalmat meg eltaszítjuk magunktól, egyszerűen „nincs idő a fájdalomra”, inkább jó mélyen magunkba zárjuk, hogy aztán belülről mérgezze életünket.

Gyere el egy előadásra és beszélgetésre a GYÁSZról. Most itt a lehetőség, hogy együtt foglalkozzunk életünk egyik legfájdalmasabb témájával! Szakíts rá időt! Merj szembenézni vele!

Időpont: 2018. október 30, kedd 19.00 óra
Helyszín: BBS Life Központ, Kolozsvár, Mócok útja 102. szám
Részvétel: adomány (20 lej körül)
Az est házigazdája:
Balogh Zoltán – pszichológus, pszichoterapeuta, pszichodráma vezető, családállító terapeuta, wingwave terapeuta, hipnoterapeuta

Érdeklődni és jelentkezni emailen vagy telefonon lehet:
Email:
Tel: 0744-398984; 0743-038178

Figyelem! Gyászmunka nem csak haláleset kapcsán válik szükségessé, hanem bármikor, amikor veszteséget élünk meg: baleset, megszakadt várandósság, megrázó trauma, válás, fontos kapcsolatok megszakadása, elveszített egzisztencia, munkahely elvesztése vagy munkahelyváltás, nyugdíjazás, stb.

Évekre, évtizedekre, sőt életed végéig elakadhatsz a gyász folyamatában. Azt a hatalmas fájdalmat nem biztos, hogy érzed, de lehet már képtelennek érzed magad más érzések megélésére is. Lehet, már nem tudsz örülni, nem tudod, milyen boldognak lenni vagy elkerülnek a sikerélmények. Lehet, hogy az egész életed unalmassá és szürkévé vált – mert elakadtál a gyász folyamatában.

A gyász lezárás és elengedés is egyben. E nélkül nem lehetséges nyitott szívvel átlépni az újba, mert a gyász nélkül nem leszel képes elfogadni később az élet ajándékait.

„Halál nélkül mit sem ér az élet!” (afrikai mese), mert az élet és a halál összetartozik. Aki teljes szívvel elfogadja az életet a negatív és pozitív élményeivel együtt, az a halált is békével fogadja. Aki nem fogadja el a halált, az az életet sem fogadja el. Teljes életet csak a halállal való szembenézéssel élhetünk.

Az előadás témái:
– milyen gyásszal kapcsolatos tévhiteink vannak, hogyan viszonyulunk a halálhoz
– mit jelent a veszteség és a gyász
– mi az a nem tudatos vagy rejtett lelki kötődés és veszteség
– milyen az igazi gyász, melyek a gyászfolyamat természetes fázisai
– mikor és mitől reked meg a gyászfolyamat
– milyen eszközeink vannak a megrekedt vagy megtagadott gyász beindításához
– mi az a családállítás és hogyan segít

Kérlek, add tovább ezt a hírt, hogy eljuthasson mindazokhoz, akiket érdekelhet.

Jelentkezni emailen vagy telefonon lehet:
Email:
Tel: Balogh Zoltán: 0743-038178; Benkő Krisztina: 0744-398984