A diplomácia szerepe a háborúban

Mathias Corvinus Collegium Kolozsvári Képzési Központ Egyéb
Időpont: 2022. 10.21., PÉNTEK, 17:00
A legnehezebb tárgyalás a világon a béketárgyalás. Fontos, hogy egy fenntartható és mindkét fél által elfogadható béke születhessen meg a majdani egyeztetések során. A béke létrejötte az egész világnak érdekében áll, de legfőképp a két hadviselő országnak. A március végén Isztambulban megrendezett tárgyalások során jó esély mutatkozott a szomszédban zajló háború lezárására, azonban a tárgyalás eredménytelen lett, sőt azután indult meg igazán a fegyver- és pénzügyi támogatás, a felfegyverzett Ukrajna pedig más retorikát kezdett folytatni.
Az előadáson dr. Kiss Rajmund, az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskola Diplomáciai Műhelyének vezetője az orosz–ukrán háború diplomáciai, gazdasági és politikai összefüggéseit, valamint a nemzetközi érdekeket fogja vázolni, majd örömmel válaszol a felmerülő kérdésekre.
Dr. Kiss Rajmund a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam és Jogtudományi Karán, valamint a Harvard Egyetemen és Oxfordban tanult, diplomata karrierjét Magyarország Szingapúri Nagykövetségén kezdte 2008-ban, majd Indonézia, Malajzia és a Fülöp-szigetek gazdasági képviseletével is foglalkozott. A szingapúri magyar nagykövetségen végzett munkája után 2013-ban visszatért Magyarországra, és a Századvég Gazdaságkutató Intézet üzletfejlesztési igazgatója lett, majd a Kereskedelmi Világszervezetben (WTO) képviselte Magyarországot. 2021 februártól az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskola Diplomáciai Műhelyének vezetője.
A helyek száma korlátozott! Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze: https://forms.gle/DgwF5EEC4uUaXHz87