A CSÍKI JÁTÉKSZÍN KÍNÁLATA A TÉLI ÜNNEPEKRE

Csíkszereda Kultúra, kommunikáció

A Csíki Játékszín a két ünnep között, a 20. ünnepi évad keretén belül négy műsoron levő előadását bérletszünetben játssza.

Háy János: A HALOTTEMBER

monodráma

A Csíki Játékszín december 27-én, csütörtökön 19 órától a a Hunyadi László Kamarateremben játssza Háy János monodrámáját A halottembert.

A történet egy édesanyáról szól, aki gyermekét egyedül neveli, mert férje a fronton harcol már hosszú ideje. Majd jön két levél. Az egyikben maga az édesapa ír családjának, míg a másik a halálhírét hozza.
Temetés, gyász és özvegyi élet vár főszereplőnkre, aki nem akar mást, csak helytállni.

Pierre Barillet-Jean Pierre Grédy: A KAKTUSZ VIRÁGA

zenés vígjáték

December 28-án, pénteken 19 órától az előző évad közönség kedvencét, a francia zenés vígjátékot, A kaktusz virágát nézheti meg a közönség a Csíki Játékszínben.

A párizsi sztárfogorvos és szájsebész, Julien nők sokaságát bolondítja magába. Hogy ne kelljen lehorgonyoznia egyik kalandja mellett sem, gyűrűt húz és háromgyermekes családapaként mutatkozik be a hölgyeknek. Így találkozik a húsz évvel fiatalabb Antoniával, akinek kész lenne megkérni a kezét is, de ahhoz előbb el kell válnia a kitalált feleségétől. A lelkiismeretes Antonia ragaszkodik hozzá, hogy találkozzon Julien nejével a válás előtt. Végső elkeseredésében Julien a tíz éve mellette dolgozó asszisztenséhez, a kaktusznak gyúnyolt Stéphanie Vigneau kisasszonyhoz fordul segítségért.

Carlo Goldoni-Hamvai Kornél: A FŐNÖK MEG ÉN MEG A FŐNÖK

vígjáték

December 29-én, szombaton 19 órától Carlo Golndoni és Hamvai Kornél A főnök meg én meg a főnök című vígjátékát játssza a csíki társulat.

Az ízig-vérig olasz történetben Truffaldinót, aki éppen pizzafutárnak csapott fel, az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett és halottnak hitt főnökével.

Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor: MÁGNÁS MISKA

Átdolgozta: Kaszó Elek – Békeffi István

operett

A Csíki Játékszín az óévet december 30-án, vasárnap 19 órától a Mágnás Miska című operettel búcsúztatja.

Az ismerten felcsendülő operett dalok mellett, a hétköznapi együttélés törvényszerűségeinek ellentmondó, megmagyarázhatatlan érvényességű társadalmi hierarchia csúcsának hatalma is valós jelenség.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/csikszereda/csiki-jatekszin/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.