A családi életről közösen

Berzéte Tudomány, oktatás

„A WMN PWR Polgári Társulást (woman power – női erő) azért hoztuk létre, hogy aktívan hozzá tudjunk járulni a női jogokról való információcsere támogatásához. Terveink közt szerepel, hogy Szlovákiában magyar nyelven tegyük elérhetővé ezeket az információkat, s ezen felül eseményeket, előadásokat szervezzünk a női jogokat érintő témákban”

– tájékoztatott Bauer Ildikó, a társulás elnöke.

A társulás alapítói továbbá azt a hosszútávú célt tűzték maguk elé, hogy a szlovákiai magyar nők közösségét megerősítsék, szorosabbra fűzzék a kapcsolati hálóját, valamint érdemben reagáljanak a szlovákiai magyar nők speciális helyzetéből fakadó esetleges problémákra.

Kezdésként két előadást szerveznek kismamáknak, anyukáknak és a várandóságra készülő nőknek, szakemberek bevonásával.

A második rendezvény helyszíne Berzéte lesz, ahol a Református Lelkészi Hivatalban (Hámosi utca 190, 049 51) december 9-én, pénteken 17:30 órától várják a hölgyeket.

A családi életről közösen: szülés, anyaság, pénzügyek c. eseményen szintén jelen lesz IIka Viktória, dúla, akivel a gyermekvárás, szülés és szoptatás témáit járják körül a résztvevők, a másik előadó pedig Beke Beáta, pénzügyi tanácsadó, aki a téma pénzügyi oldaláról ad tájékoztatást.

A WMN PWR Polgári Társulás minden lányt, nőt, anyát, nagymamát szeretettel vár, aki érdeklődik a téma iránt. Építsünk együtt erős női közösségeket!