Szűrés országra: Magyarország

Budaörs

A Budaörsi Polgári Kaszinó június 17-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezi meg dr. Békefy Lajos Digitális világbörtön, vagy civilizációk háborús korszaka vár ránk? című előadását a budaörsi Adler Kávéházban.

Balassagyarmat

A Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma február 28-án, hétfőn 14.00 órai kezdettel szervezi meg a Mit üzen a Látványtár? – 10 éves az MNM Palóc Múzeumának kincsestára című jubileumi rendezvényét a balassagyarmati Palóc Múzeumban.

Szécsény

Február 24-én, csütörtökön 16.30 kezdettel szervezik meg Molnár Imre előadását gróf Esterházy Jánosról a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban.

Miskolc

A Felvidék Értékeinek kimeríthetetlen tárházával ismerkedhet meg az, aki ellátogat Gyurán Ágnes pedagógus vetítettképes előadására Miskolcra.

Budapest

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány közös kiállítása, a lovak rendkívül érdekes, kontinenseken átívelő történetét kíséri végig, a lófélék evolúcióján, majd a lovak háziasításán át, a lovak történelemformáló szerepének bemutatásáig. Bepillantást nyerhetünk a sztyeppei lovasnomád civilizációk életébe is, amely a magyarság ősi történetének és kultúrájának is meghatározó eleme volt.

Balassagyarmat

A Palóc Múzeumban február 14-én 17.00 órai kezdettel kerül bemutatásra a film.

Bélapátfalva

Vasárnapi terápiás túrán, melyre várják a Túraterápia által szervezett nordic walking tréningek résztvevőit is, a csodálatosan szép Lak-völgyi tótól indulva túráznak majd el a Szalajka-völgyben található Sipovics-tengerszemhez.  

Hollókő

Február 12-13-án különleges programokkal készülnek a Hollókőre érkező pároknak, de családdal és barátokkal is érdekes és izgalmas nap elé nézhetnek.

Ózd

EGYÜTT, SZABADON MAGYAR CIGÁNY HŐSÖK időszaki kiállítás

Szécsény 

Február 12-én, szombaton 18.00 órai kezdettel szervezik meg a VI. Palóc Bált a szécsényi Forgách-kastélyban. 

Parádfürdő

Zenét hallgatni a természetben, vagy a természetet csodálni zenei aláfestéssel? Bármelyik vonz jobban, Parádfürdőn a helyed!

Budapest

Február 11-én, pénteken 18.00 órai kezdettel szervezik meg Németh László Felvidéki anzix című fotókiállításának a megnyitójára a budapesti Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ épületében. 

Online esemény

A jelentkezéssel, részvételi díj fizetéssel, és a tanfolyammal kapcsolatos egyéb tudnivalók az alábbi linkre kattintva érhetők el: http://www.kmtakademia.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek/ Jelentkezni kizárólag az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével lehet! Online jelentkezési lap: https://forms.gle/rSBXqbcSyKXDgRtW7

Budapest

Február 10-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezi meg a Rubicon Intézet és a Fórum Kisebbségkutató Intézet a „Akaratunk ellenére…” A szlovákiai magyarság útja a kényszerkisebbségtől a sorsközösségig című konferenciáját a budapesti Scruton kávézóban.

Esztergom

Február 10-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel szervezik meg a Barázdák közt című beszélgetéssel és koncerttel egybekötött kiállításmengnyitót az esztergomi Féja Géza Közösségi Házban.

Sárospatak

Február 10-én, csütörtökön 16.00 órai kezdettel szervezik meg Szabó Ottó Update című kiállításának megnyitóját a sárospataki Tokaj – Hegyalja Egyetem Comenius Galériájában.

Online esemény

Válaszd Mérő László I. BÉRLETÜNKET! https://tudomanyosstandup.hu/berlet/mero-berlet-1 A bérletben lévő web streaming előadások: - Az elvek csapodár természete - Az élő pénz - A vágy logikája - Vállalkozónak születtem? - Az érzelmek logikája A bérletben lévő előadások 90 napig elérhetőek! További információk honlapunkon: www.tsu.hu Előadásaink SZÉP kártyával is elérhetőek!  Aranytíz - WEB STREAMING

Budapest

2022. január 22-én, szombaton 10.00 órakor a Gál Tamás vezette Csavar Színház bemutatja Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon című vígeposzát, Budapesten, a Bethlen Téri Színházban, a Vendégváró Fesztivál keretében.

Szécsény

Január 22-én, szombaton 15.00 órai kezdettel kerül megrendezésre Testvérünk Fülek című rendezvény a testvérvárosi összetartozás jegyében a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban.

Balassagyarmat

2022. január 21-én, pénteken rendezik meg a Megyei Madách-ünnepséget Balassagyarmaton, melynek keretében átadják a Madách-díjakat is.

Budapest

2022. január 20-án, csütörtökön 19.00 órától kerül bemutatásra Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művéből készült színpadi játék a Csavar Színház előadásában a budapesti Bethlen Téri Színházban, a Vendégváró Fesztivál keretében.

Budapest

2022. január 19-én, szerdán 19.00 órakor a Vendégváró Fesztivál keretében mutatkozik be a felvidéki Csavar Színház Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Balassagyarmat

2022. január 15-én, szombaton 15.00 órakor a Vissi d'Arte Művészeti Együttes és a szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar Bel Canto Kamarakórusának hangversenyére kerül sor Balassagyarmaton, a Palóc Múzeumban.

Karancsberény

Január 15-én, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezik meg a Doni Hősök Emléktúrát a trianoni határsávban.

Online esemény

A világtörténelemben először: Bagossy Brothers Company koncert a Papp László Sportarénában! Jösztök velünk:)?! Vendég: 4S Street Jegyek: https://www.eventim.hu/.../bagossy-brothers.../event.html

Dunavarsány

Az „Együtt. Újra.” című országos vándor fotókiállítás Dunavarsányra érkezik január 12-én.

Esztergom

2022. január 9-én, vasárnap 18.00 órakor folytatódik a VVV Jazz Klub sorozat az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben.

Dél-Komárom

2022. január 9-én, vasárnap 19.00 órától kerül sor a hagyományos Újévi Koncertre ismert operet és musical slágerekkel a dél-komáromi Monostori Erőd Klapkaarénájában.

Online esemény

Idén is találkozunk a ló lábánál, hogy egy kellemes TV torony tekerés után koccintsunk a 2022-es évre!

Online esemény

A történet középpontjában Babocsai László, egy ifjú vitéz áll, akinek apját a koppányi aga párbajban megölte. László - anyja kérése ellenére - bosszút esküszik az aga ellen. A fonyódi végvár kapitánya, Csomai Ferenc is esküt tesz az özvegy Babocsainénak, hogy nem engedi Lászlót párbajozni, ám az ifjú meggyőzi őt az igazáról, és tervét véghez is viszi. A legyőzött aga azonban halálakor ráhagyja minden vagyonát, a lányával, Dusmátával együtt. A kincsekre viszont Bolondvár ura, Kales Rudolf is szemet vet, és csapdát állít Lászlónak. Igazi romantikus mű amely egy régi kor lenyomatát hordozza magával, párbajjal, magyar vitézekkel, szerelemmel, cselszövéssel. Kiderül, hogy a bosszúvágyat miként alakítja át a kitartás, a becsület és a szerelem igazi értékké. Fekete István lebilincselő regénye historikus daljátékként elevenedik meg a színpadon, látványos koreográfiákkal, egyedülálló és megható dallamokkal, Somogyi Szilárd korhű és izgalmas rendezésében.

Gárdony

A Magyar Turán Szövetség 2021. december 21-én, kedden tartja a Karacsun – Téli Napforduló ünnepét. Szövetségünk központi ünnepsége idén a Dunántúlon, a Gárdonyhoz tartozó településen, Dinnyésen lesz megrendezve.

Online esemény

Röviden rólam: Papp Evelin dietetikus vagyok és ugyanakkor küldetésem, hogy segítsek neked jobban megérteni az étkezéssel kapcsolatos hozzáállásod, szokásaid. Segítek egy fenntartható étkezési magatartás elsajátításában, melyek támogatják tested megfelelő működését. A Kolozsvári Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem “Táplálkozástudomány és Dietetika” karán végeztem. Jelenleg ugyanitt "Táplálkozás és életminőség" mesterképzését folytatom. Jelenleg dietetikusként dolgozom a Synobis Medical-nál (Kolozsvár), a Korall Klinikán (Szatmárnémeti), a MOTUS-nál (személyi edzés és táplálkozás), illetve együttműködök Greenery vegetáriánus / vegán catering-el. 

MTA

A díjátadás helyszíne: Magyar Tudományos Akadémia Díszterme

Csíkszereda

El sem hinnéd, mennyi pénzt meg lehet majd spórolni, ha saját magad gyártod a tartalmaidat. Jelentkezési határidő: 2021. december 6. A helyek száma korlátozott és csak az oltási igazolással rendelkező vagy a betegségen átesett személyeket tudjuk fogadni. Itt lehet jelentkezni: https://edutechconsulting.ro/.../uzleti-fotozas-es..

Budapest

November 9-én, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg Tarczay György Csillagközi vegyi üzemek és az űrfizika titkai című előadását az MTA Székházának Dísztermében.

Budapest, Polgárok Háza

A december 6-i Civil Akadémia vendége Kiszelly Zoltán politológus, a CÖF C12 szakértői csoportjának tagja. A rendezvényt élőben is közvetítik. Részletek a cikkben.

Csíki Játékszín

 A hatályos rendelkezések értelmében a színház épületébe a 12 év fölötti személyek kizárólag a következő névre szóló, dátummal ellátott dokumentumok valamelyikének felmutatásával léphetnek be: QR-kóddal ellátott oltásigazolás; a fertőzésen való átesésről szóló igazolás.  Előadásainkkal, rendezvényeinkkel kapcsolatos friss hírekért kövesse színházunk Facebook- vagy Instagram-oldalát, illetve a Csíki Játékszín honlapját.

Online esemény

A részleteket (előadók, előadások, részvételi díj) a regisztrációs felületen találod: https://emccakademia2021.ticketninja.io/ Találkozzunk, szakmázzunk, gondolkodjunk együtt!

Megyeháza Galéria - Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Terek és helyek – Bakó Klára textilűvész és Sólyom (Bíró) Zsuzsánna festőművész kiállítását elsősorban a barátság, a valamikori tanár-diák, a későbbi munkatársi viszony szervezi eggyé, együtt kiállított alkotásaik nagyon izgalmasan kapcsolódhatnak. A belépés az érvényben lévő jogszábályok szerint és a védettségi igazolvány felmutatásával. Szervezők: Hargita Megyei Kulturális Központ, Megyehéza Galéria, Hargita Megye Tanácsa, Grafirka Egyesület.

Online

JELENTKEZÉS: https://forms.gle/pKvvCsi6eKpLjyuk9

Miskolc

A Felvidék Ház soron következő rendezvényére november 24-én, 17.00 órától kerül sor (Helyszín: 3530 Miskolc, Rákóczi utca 2.)

Miskolc

A Felvidék Ház soron következő rendezvényére november 24-én, 17.00 órától kerül sor (Helyszín: 3530 Miskolc, Rákóczi utca 2

Budapest

Együtt a nyelvhazában

Sopron

A VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár és a Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség közösen szervezi meg november 8-án és 9-én a Trianon és a magyar felsőoktatás VI. című konferenciát a soproni városháza nagytermében

Bölcsészettudományi Kar

A tatárjárás Magyarországon és a mongol hódítás eurázsiai összefüggései c. projekt tisztelettel meghív minden érdeklődőt A tatárjárásról sok szemmel: régi kérdések új válaszok című ismeretterjesztő előadássorozatának hatodik szemeszterére.

Budapest

A Nemzeti Fórum Egyesület és a Honvédelmi Minisztérium tisztelettel meghívja önt a MAGYAR ORVOS HŐSI HALOTTAK EMLÉKMŰVÉNÉL tartandó megemlékezésre.

Budapest

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum és az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága tisztelettel meghívja a SORSOK ÉS HORIZONTOK című, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján rendezett konferenciára és könyvbemutatóra

Budapest

Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa 2021. november 3-án (szerdán) 11:00 órakor köszöntőt mond és díjakat ad át a Bethlen Gábor Alapkezelő székházában megrendezésre kerülő Év tanára díjátadón

Budapest

A VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tisztelettel meghívja Önt a könyvbemutatóval egybekötött VERITAS-estre.

Budapest

Napjainkban az Egyesült Államok és Kína versengésének egyik legfontosabb színtere a csendes-óceáni térség. Miért kiemelt geostratégiai jelentőségű a terület? Hogyan reagálnak az ausztrálok a befolyásszerzési kísérletekre? Milyen történelmi gyökerei vannak a ma érzékelhető folyamatoknak? A Titkok a város mögött című sorozatból kiindulva ezeknek a kérdéseknek is utánajárunk.

online esemény

A résztvevőknekajándékkal is készülünk.  Az előadást Gróf Roberta fejlesztőpedagógus tartja online. Az eseményre a kapcsolódást lehetővé tévő Google Meet meghívót az előadás előtti nap küldjük a jegyvásárláskor megadott email címre. Jegyár: 990 Ft, mellyel a nov. 3. szerdai “Mit tehetsz a magabiztos iskolakezdésért otthon?” eseményen is részt vehetsz.    https://www.grofroberta.hu/megrendeles/?add-to-cart=56832 Vásárlásoddal hozzájárulsz, hogy a jövőben is legyenek a téma iránt érdeklődő családok számára könnyen elérhető események. Köszönjük! 

Budapest, Erzsébet tér

“2006. szeptember 17-én a rendszerváltás óta nem látott méretű tüntetéssorozat vette kezdetét, miután kiszivárgott Gyurcsány Ferenc az MSZP zárt, balatonőszödi frakcióülésén elmondott beszéde: az Őszödi beszéd. A még aznap kirobbant tüntetés-sorozatra a rendőrség diktatúrákat idéző módon reagált: a megfélemlítő akcióknak több mint 200 sérültje volt.

Kiscsősz

A Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület 2021. augusztus 12- től 15 -ig népművészeti tábort szervez gyerekeknek és fiataloknak 9 éves kortól Kiscsőszön, Magyarországon.

Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhelyen Anyanyelvi Tábor, Székesfehérváron Színjátszó Tábor várja a Rákóczi Szövetség táborozóit.

online esemény

Meditációs hangfürdő: Bőség

online

FELHÍVÁS a „Kisebbségvédelem Európában” nyári egyetemen való részvételre.