Szűrés országra: Magyarország

Kisvárda

Június 24-én, szombaton 21.00 órai kezdettel mutatják be Williem Shakespeare Szentivánéji álom című darabját a kisvárdai Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján.

Komárom

Június 24-én, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg a múzeumok éjszakáját a dél-komáromi Brigetio Öröksége Látogatói Központban.

Etyek

8. Vajdasági Piknik május 20-án az Etyek melletti Zoltán és Diana Horgásztó és Pihenőparkban

Szécsény

Május 13-án, szombaton 16.00 órai kezdettel szervezik meg a Petőfi és Rákóczi című kiállítást a szécsényi MNM Forgách-Lipthay Kastélymúzeumban.

Budapest

Duray Miklós üzenete a világ magyarságának című emlékkonferencia Budapesten

Budapest

Felvidékről kitelepítettek emléknapja Budapesten

Komárom

Február 28-án, kedden 17.00 órai kezdettel szervezik meg Keller Péter (Gárdonyi Géza dédunokája) Az ezerarcú Gárdonyi című előadást a dél-komáromi Generációk Házában.

Pécs

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület immár XX. alkalommal szervezi meg a Házasság világnapját, idén február 11-én, Pécsett.

Budapest

Szeretettel ajánljuk a Kossuth rádió Nagyok c. zenés portréműsorát, melynek február 7-i , kedd esti adása az ipolybalogi Lőrincz Sarolta Arankával rögzített beszélgetés lesz.

Salgótarján

Nótaest Salgótarjánban

Budapest

Február 2-án, csütörtökön 10.00 órai kezdettel szervezik meg Sajó Sándor halálának 90. évfordulója alkalmából szervezett koszorúzási ünnepséget a budapesti Fiumei úti temetőben.

Balassagyarmat

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeum közösen szervezi meg január 20-án, pénteken 13.00 órai kezdettel Madách 200 – Nógrádból a halhatatlanságba című kiállítás megnyitóját a balassagyarmati Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeumban.

Szécsény

Január 24-én, kedden 16.00 órai kezdettel szervezik meg a magyar kultúra napja alkalmából szervezett Az ég és föld közötti építészet – Makovecz Imre 1935 – 2011 című kiállítás megnyitóját a szécsényi Forgách – Lipthay Kastélymúzeum parkjában.

Budapest

Új műsorral köszönti az évet a Prima Primissima díjas Bartók Rádió. A Fanfár – minden, ami fúvós január 1-jétől vasárnap délelőttönként jelentkezik hazai és külföldi világhírű muzsikusok és együttesek klasszikus, dzsessz és a filmzenei felvételeinek legjavával.

Hont

December 10-én, szombaton 13.30 kezdettel szervezik meg az adventi vásárt és forgatagot a honti Kutyori Konyha kft. telephelyén.

Budapest

Minden érdeklődőt szeretettel várunk december 15-én, 18 órakor a Turul Házban sorra kerülő nemzetpolitikai előadásra: a Magyarok Világszövetségének elnöke meghívta Raffay Ernő professzort, aki bemutatja két új könyvét.

Budapest

A szervezők az est teljes bevételét a Zentai baba-mama klub és az újvidéki székhelyű Vajdasági Magyar Népművészeti és Közművelődési Központ gyermek néptánccsoportjainak támogatására ajánlják fel.

Miskolc

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, az ERGO Európai Regionális Szervezet, a  Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közös együttműködéssel szakmai konferenciát szervez, melyen a 2021-2027 közötti időszak fejlesztéspolitikai céljait és eszközeit mutatja be a civil szervezetek és partnereik számára.

Sátoraljaújhely

A Széchenyi Társaság és a Szövetség a Közös Célokért társulás december 5-én, hétfőn 15.00 órai kezdettel szervezi meg a Határmenti régiók sorozatának sátoraljaújhelyi konferenciáját Sárospatak-Sátoraljaújhely-Tokaj régió múltja, jelene, borászati, turisztikai, perspektívái /a határmenti együttműködések lehetőségei/ címmel a Rákóczi Hotel Tábor és Rendezvényközpont épületében.

Sümeg

Magyar élelmiszer és kézműves kirakodóvásár

Tata

A nemzeti történelmünk iránt érdeklődőket tisztelettel hívják és várják a patinás tatai Esterházy kastélyba Csámpai Ottó „A hősök nem halnak meg – Négy Esterházy egy hullása a Vezekényi csatában” című könyvének vetítéssel egybekötött bemutatójára.

Budapest

Orosz Örs idén megjelent kötetében egy időutazásra invitálja az olvasókat, melynek során megismerhetjük a mai Szlovákia 1945 előtt keletkezett, magyar vonatkozású emlékhelyeit, köztéri szimbólumait és azok hányattatott, fordulatos sorsát.

Budapest

A Rákóczi Szövetség 2022. november 12-én, szombaton örökös, tiszteletbeli elnökére emlékezik a Halzl József Emlékkonferencia és Díjátadó keretében, melynek témája: Magyar jelen és jövő a népszámlálások, a demográfia és a családpolitika tükrében.

Balassagyarmat

Október 14-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg A mágikus Selmec című irodalmi beszélgetést N. Tóth Anikóval és Korpás Árpáddal a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtár épületébe

Tata

A Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület a Magyar Festészet Napja alkalmából szervezi meg október 18-án, kedden 17.00 órai kezdettel a Határvonal/Limes című kiállítás megnyitóját a tatai volt zsinagóga kiállítóhelyen.