Szűrés országra: Magyarország

Budapest

Kárpátaljai Utazási Programot hirdet a Rákóczi Szövetség

Kájoni János Megyei Könyvtár

A „JOANNES KÁJONI 390” – Ex libris pályázat kiírása a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/nd/727/joannes-kajoni-390--ex-libris-palyazat

Kolozsvár

✨Az erdő sötét és tele van rejtélyes lényekkel. Idén diáknapokkor egy mágikus kalandra hívunk titeket, a csodalények, a faunok, a gigászok és nimfák világába.🌿 További információk hamarosan!

Cegléd Városi Könyvtár

Ki lehet nevelőszülő?

Duna Palota (Bp. V. ker. Zrínyi utca 5.)

Zalaegerszeg

A Zalaegerszegi Kihelyezett Civil Akadémia vendége Kiszelly Zoltán politológus

1093 Budapest, Fővám tér 8.

Szeretettel hívjuk Önt, családtagjait, barátait és munkatársait a rendezvényre, melynek címe: „ Marry me! ” – Egy este Király Viktorral és feleségével, Virág Anitával

Szeged

Civil Akadémia Szegeden ifj. dr. Lomnici Zoltán CÖF szóvivővel

Kecskemét Széchenyivárosi Fiókkönyvtár

Ki lehet nevelőszülő?

Budapest XIX. Kós Károly tér 15.

A NEMZETKÖZI és KÁRPÁT-MEDENCEI MEGMOZDULÁSHOZ CSATLAKOZVA 25 ÓRÁS WASS ALBERT FELOLVASÓ MARATONT RENDEZ A WEKERLEI POLGÁRI EGYESÜLET

Dunaújváros

Meghívott előadóink gr. Tisza Istvánról és az 1. Világháború és a Trianoni tragédia előzményeiről tartanak rövid és izgalmas előadást, és tárlatvezetéssel megismerhetjük a papír történetét

Tudomány és Technika Háza (Miskolc, Görgey Artúr utca 5.)

Civil Akadémia Miskolcon Fricz Tamással

Budapest, Gellérthegy utca 30-32.

Planetarium

Február 27., csütörtök, 19:00 óra Planetárium Beugró: 10 lej A könyvcsomaggal az Erdélyi Híradó Kiadó támogatja az eseményt.

Kecskemét

Ki lehet nevelőszülő?

Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6.

Boros Imre közgazdász a Civil Akadémia következő vendége

Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6.

,,Tehát nem elég, ha igazunk van, azt el is kell tudnunk mondani. Jól és közérthetően"

Budapest, Millenáris Park, B épület

A XXIV. Csángó Bál színpadi műsora az ünnepváró advent hangulatát idézi meg. A készülődés, a lelkek megtisztulásának szép időszaka ez, amely elvezet az év legszebb ünnepéhez, a karácsonyhoz. Az idei Bál különlegessége, hogy ezen az estén az összes csángó népcsoport bemutatkozik.

Pécs

2020. február 22-én 15 órakor kerül megnyitásra a pécsi Pepita Közösségi térben a "Zöld utakon - az óbecsei IV. Nemzetközi Környezetbarát Alkotói Találkozó képei"-nek kiállítása.2020. február 22-én 15 órakor kerül megnyitásra a pécsi Pepita Közösségi térben a "Zöld utakon - az óbecsei IV. Nemzetközi Környezetbarát Alkotói Találkozó képei" kiállítás. Az Ökobecse Polgári Egyesület,és a Szivárvány festőcsoport 2019. október 6-án szervezett óbecsei Thán Emlékházban alkotói találkozót. Mintegy 100 résztvevő papír alapanyagok újrahasznosításával keletkező környezetbarát hordozófelületekre készítették alkotásaikat, amelyeket február 22-tól Pécsett is megtekinthetnek az érdeklődők.A program célja,á vajdasági alkotók népszerűsítése Magyarországon. Az újrahasznosított alapanyagok használatával, a szervezők a környezetünk megóvásának fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet A rendezvényen rövid megnyitót mond Kis Zoltán, az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület elnöke, az Egyesület mellett működő alkotócsoport vezetője és Dr. Hohmann Balázs, a kiállítást fogadó Tudatosan a Környezetünkért Egyesület elnöke. A megnyitó után a jelenlevők tárlatvezetésen vehetnek részt és a szervezők helyi alapanyagokból készült frissítőkkel és harapnivalókkal is várják őket. A kiállítás a megnyitó után egy hónapig megtekinthető a Pepita Balokány-Pepita Közösségi Tér nyitvatartási idő alatt, igény szerint tárlatvezetés biztosítása mellett. További információ kérhető: Dr. Hohmann Balázs, , +36 20 228 7187 Mindenkit szeretettel várunk! A projekt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

Heltai Folkcenter

A talpalávalót 22:00 órától a Tokos és Rekegő zenekarok biztosítják. Aki maskarába, jelmezbe öltözve érkezik az jutalomban részesül! Várunk mindenkit szeretettel! A táncház a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

pin Aura Krono Stúdió

A jelentkezést a részvételi díj jelentkezési határidőig történő beérkezésének sorrendjében tudjuk elfogadni. Részleteket a jelentkezést követően e-mailben küldünk. Felnőtt nők, hölgyek jelentkezését várjuk! Várjuk jelentkezésedet (a jegyvásárlási linkre kattintva)! Marianna és Éva

HÁLÓ IFI Semmelweis utca, 4, Budapest, 1052

Gyere el, és találd meg! Szeretettel várjuk azokat a külhoni fiatalokat, akik Budapesten tanulnak vagy tartózkodnak

Apáczai Csere János Szakközépiskola, Díszterem, Dombóvár, Arany János tér 21.

A jogállamiságról, a bíróságok függetlenségéről, a sajtó szabadságáról, az unalomig ismételt vádakról.

Dunavarsány

A Pest Megyei Civil Információs Centrum szervezésében kerekasztal beszélgetésre kerül sor 2020. február 3-án Dunavarsányban.

Kossuth Rádió 6:25

A határon túli magyar örökséget bemutató új, 200 részes sorozat indul a Kossuth Rádióban

Lipták Villa

69. BVSC Zugló Esték

Kolozsvári Magyar Opera

Daljáték négy kalandban / Singspiel în patru aventuri, Elő- és utójátékkal, két részben / În două părți Szövegét írta / Libret scris de: Paulini Béla és Harsányi Zsolt

Tudomány és Technika Háza (Miskolc, Görgey Artúr utca 5.)

Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6.

Hajrá Liget, hajrá Budapest - Civil Akadémia Vendég: Fürjes Balázs - Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Gyorgyevics Benedek - a Városliget Zrt. vezérigazgatója

Vértes, Zselic, Bakony, Börzsöny, Mátra, Mecsek, Pilis, Vasi-Hegyhát és a Zemplén

Január 27-étől lehet jelentkezni a vándortábor programra

BETHLEN GÁBOR TEREM 1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

„Negyedszázada gyalog vittük Erdélyt Európába” című kötet szerzője Okos Márton vetített képes előadása,

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4, 1052 Budapest, Semmelweis utca 4.

Vendégeink a népszerű honismereti műsor két tagjai: Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor

Polgárok Háza

Domonkos László - Délvidéki rendszer, magyar váltás

Színházterem, Duna Palota (1051 Budapest Zrínyi u. 5.)

S4 Háló

KMFT - Kárpát-medencei fiatalok találkozója - S4

Budapest

2019. december 30-án, hétfőn a 2019-es X-Faktor 12 döntőse áll színpadra először és utoljára, egyetlen alkalommal, egy közös estén, hogy egy feledhetetlen koncertet adjon a rajongóknak.

S4 Háló

Elő szilveszteri buli sok játékkal, tánccal, jó kedvvel, sok jó emberrel.

Nagyvárad Belvárosi Baptista Gyülekezet

Szeretettel hívunk és várunk gyülekezetünk ez évi karácsonyi zenés istentiszteletére. Az istentisztelet keretein belül helyt kap a fogyatékkal élők felé szolgaló Barnabás Alapítvány bemutatása, illetve lehetőség nyílik majd az alapítvány munkájának támogatására is.

Polgárok Háza

Civil Akadémia: A mindenható szeretet

Planetarium

A Hervay Klub egy független irodalmi közösség, amely fiatal alkotóknak ad teret. A havi rendszerességgel megszervezett esteken két kötet előtti szerző olvas fel, majd ezt követően a szövegekről két moderátor bekapcsolódásával nyílik ki a beszélgetés. Belépés ingyenes. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

HÁLÓ IFI Semmelweis utca, 4, Budapest, 1052

KMFT - Kárpát-medencei fiatalok találkozója

Polgárok Háza

Jövőnk a gyermek – konferencia

ÖKU / Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola Községház utca 8-10., Budapest, 1028

Indaba 2019 - Tegyünk azért a jobb világért!

Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

Gyógyírt keresve a sebekre - Cigánypasztorációs műhely III.

Centrul-Cultural Reduta

Rendező: Bartal Kiss Rita, Blattner díjas A zeneszerző alkotótársai: Pápai István, Dudás Zsombor; zenei felvétel, keverés, mastering: Pápai István/Bioton. Belépőjegy ára: 20 lej/fő A jegyeket a következő helyszíneken lehet beszerezni: • az RMDSZ-székházban (Alecu Russo utca, 4. szám, hétfő-csütörtök 8.30-tól 16.00 óráig, pénteken 8.30-tól 14.00 óráig). • Illetve a programok helyszínein az előadások előtt 40 perccel. • Iskoláknál, óvodáknál szervezett módon

Polgárok Háza

Jótékonysági Vásár kárpátaljai rászorulók javára

Budapest

November 18-án (hétfőn) 11.00 órai kezdettel Budapesten a Földtani Intézetben / MBFSZ Rónai-terem, 1143. Budapest, Stefánia út 14. / a Tudománytörténeti Szakosztály ülésén Szepesházy Kálmán geológusra emlékeznek. 

Magyar Nemzeti Múzeum Széchenyi terem

Történelmi előadásokkal zárul a Harc és szenvedés című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.

NKE Ludovika Campus, Zrínyi terem

Előadással és beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatót tart a konzervativizmus történetéről a Politika- és Államelméleti Kutatóintézet.

Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

25 éve Kongó szívében - Hardi Richárd szemorvos tanúságtétele

GRUND

iTunes: https://apple.co/2MyJcAK; https://apple.co/33VzspE Spotify: https://spoti.fi/2MzTtN6 Deezer: https://bit.ly/2ZnaWyh Youtube: http://bit.ly/AndFriends-YouTube Facebook oldal: http://bit.ly/AndFriends-oldal Facebook csoport: http://bit.ly/AndFriends-csoport

Fővárosi Nagycirkusz

Magyar családok a viharkárosultakért jótékonysági gálaest

Budapest

Evangélikus örökség - gyűjteményi esték

Budapest

A Fórum Kisebbségkutató Intézet, az MTA Határon Túli Magyarok Titkársága és a Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete 2019. október 28-án konferenciát rendez Tóth Károly, a szlovákiai magyar tudományosság és közélet jeles alakja emlékére.

Budapest

Október 26-án szombaton a fővárosban már nyolcadik éve emlékezünk minden év októberében - ÜNNEPI MEGEMLÉKEZŐ ISTENTISZTELET II.RÁKÓCZI FERENC VEZÉRLŐ FEJEDELEM MAGYARORSZÁGI ÚJRATEMETÉSÉNEK 113. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL A BELVÁROSI NAGYBOLDOGASSZONY FŐPLÉBÁNIA TEMPLOMÁBAN.

Balassagyarmat

Tisztelettel meghívjuk Önt, kedves családját és barátait a 2019. október 25-27. között megrendezésre kerülő Ünnepi konferencia és kulturális napok a magyar néprajzi leírás, nyelvjárás- és népcsoportkutatás születésének 200. évfordulóján c. rendezvényünkre!

Papp László Sportaréna Stefánia út 2, Budapest, 1143

Nick Vujicic Budapest Ez az a nap! / Nem Adom Fel Alapítvány

Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6.

20 nap az élet /Az 1956os forradalomra emlékezete/ című Civil Akadémiára

1089 Budapest, Visi Imre utca 6.

Szerencsés Károly: Vár-e az Isten

lovasterapia.hu

Lovasterápiás szakemberek találkozója

FMH 1119 Budapest, Fehérvári út 47. (a Fehérvári úti piac utáni villamosmegálló Budafok felé).

Civil Akadémia

József Attila Művelődési Ház kamaraterme 9028 Győr (Szabadhegy) Móra Ferenc tér 1.

Vendég: Dr. Bencze Izabella, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetettje

Sárospatak

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és együttműködő partnere, Oborin (Abara) Község Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk Önt az SKHU/1601/1.1/038 azonosító számú, „Vízi élményútvonal megvalósítása a Bodrog és eredetfolyói mentén” című projekt sajtónyilvános zárórendezvényére.

BrodyLand

SimpliCity Fesztivál 2019

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

Miért és hogyan csapjuk be magunkat? Illúziók, sémák, torzítások

Szent Imre Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 27.

Hoffmann Tamás és győzzünk mi című Civil Akadémi

Budapest

A Trianon Nagy Háború alatti előzményei c. kötetet 2019. október 2-án 16.00 órától mutatják be a Magyar Nemzeti Múzeum díszteremében. (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Meghívó Kun Miklós 2019.10.02-i előadására

· Kolozsvár Társaság eseményei

A mesemondóként, mesék, mondák közreadójaként ismert Benedek Elek emlékét idézzük fel 2019. szeptember 25-én délután hat órakor a KT székhelyén. Szabó Zsolt, az esemény moderátora egy Benedek Elek-emlékkiállítást is bemutat. Megkérjük az érdeklődőket, hogy egy számukra kedves Benedek Elek-kiadványt hozzanak magukkal (amennyiben ez lehetséges) az emlékestre.

Zilah

Szilágysági Magyar Napok

Pannonhalma

Szeptember 20-án, pénteken  17.30 kezdettel szervezik meg Kapócs Tibor Tűzzománcok című tárlatának a megnyitóját a pannonhalmi Bencés Gimnázium Galériájában.

Esztergom

Az esztergomi  Laskai Osvát antikvárium szeptember 18-án, szerdán 18.00 órai kezdettel szervezi meg Oros László felsőszeli helytörténész előadását a Bibliotheca Pro Patria magánkönyvtárról s bemutatja egyháztörténeti munkáit is a Laskai Ostvát Antikvárium épületében. 

Szekszárd

Szekszárdi Szüreti Napok 2019

Budapest

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára 2019. szeptember 10-én (kedd) 11.00 órakor beszédet mond és kitüntetéseket ad át az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat díjátadó ünnepségén az Országházban.

Casa EDO - enthusiasm dharma oneness

Utazás a békétlenségtől a békéig, az ítélkezéstől a belátásig, a gőgtől az alázatig, a szeretetlenségtől a szeretetig, a kirekesztéstől a befogadásig.

Outward Bound Romania

Kapcsolattartó személy: Barabás Tünde: 0769-22

Marosvásárhely

Táncol a család! címmel tart foglalkozást a Vásárelyi Forgatagon Macaveiu Blanka, a Navvar Dance tánccsoport vezetője.

Marosvásárhely

A Macaveiu Blanka által vezetett Navarra Dance tánccsoport fellépése a ligeti nagyszínpadon.

Fatányéros Panziò

A XIV Csángó túrós puliszka fesztivál szombatján az az 2019 augusztus 31 én várunk minden kedves érdeklődőt a túrós puliszkafőző kurzusra. A Dézsás túró elkészítése sem marad titok.

Pécs

A Baranyai Református Egyházmegye és a Pécsi Református Kollégium rendezésében augusztus 31-én tartják a református köznevelési intézmények – egyben a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek – közös tanévnyitóját.

Marosvásárhely

Falusi Mariann: ének Sárik Péter: zongora Fonay Tibor: bőgő Gálfi Attila: dob

Nyirő József Városi Könyvtár - Székelyudvarhely

Augusztus 30-án, pénteken este 20.30 órától, a székelyudvarhelyi Nyirő József Városi Könyvtárban megnyitjuk a képpoézis kiállítást. A közönség azt az 50 alkotást láthatja majd, melyet a zsűri a beérkezett 333 pályaműből választott ki. A kiállított képpoézisekből közel 20 alkotás Udvarhelyszékről származik. Ajánljuk a kiállítást mindazoknak, akiket érdekel az irodalom és a művészet korosztálytól függetlenül. Várunk szeretettel! Hangulatteremtőként olvashattok a csíkszeredai kiállításról: https://www.maszol.ro/index.php/kultura/111077-amikor-a-konyvbe-firkalni-szabad-s-t-dijazzak-is

Nyirő József Városi Könyvtár - Székelyudvarhely

Egyéb programok: - Arcfestés - Könyvturkáló A programokon való részvétel ingyenes.

Györkös Mányi Albert Emlékház

A rendezvény szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház és a Dr. Kós Károly Néprajztudós Alapítvány www.drkoskaroly.hu *** A Györkös Ház közönsége A Györkös Ház eseménynaptára: www.emke.ro/node/4873

Marosvásárhely

A Honeybeast csütörtökön este melegíti be a marosvásárhelyi koncertező közönséget a hétvégi bulira. Honeybeast tagok: Tarján Zsófia – ének Bencsik-Kovács Zoltán – gitár Tatár Árpád – gitár Lázár Tibor – basszusgitár Kővágó Zsolt – billentyűs hangszerek Kovács Tamás – dob

Tompa Miklós Társulat - Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Könnyű neked, Szarvas Józsi… címmel közösen írt könyvet Szarvas József és Bérczes László. A 2018 nyarán megjelent életregény nyomán készítették el a Pustol a hó című színházi előadást. Szervező: Marosvásárhelyért Egyesület, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Coada Lacului Vila Sanda

Ifjúsági Táborozás a Lesi-Tó Végén! Szervezők: A Rogériuszi és a Érmiháyfalvi Baptista Gyülekezetek Ifjúsága Dátum: 2019. augusztus 19 - 25.

Szèkelyvarsàg, Harghita, Romania

Jubileúmi, negyvenedik hagyományörző Málnaszüret fesztivál Székelyvarságon

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

Napszállta - várKERT Mozi

Sinteu

A táborra előre jelentkezned kell a gyülekezeted lelkipásztoránál, július 9-ig! Sok szeretettel, a szervezők :) MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Kolozs község

Bíró Ernő: Vivere militare est! Élni annyi, mint harcolni Dr. Sipos Gábor: A kolozsi református egyház múltjából Benkő Levente: Adalékok Kolozs háborús történeteihez Zene, ének – kolozsi gyermekek és fiatalok előadásában

Atyha

Meghívó Atyha

Bajcsy Zsilinszky út 31., Budapest, 1061

Szabadtéri Aerial órák: Légjóga és légtorna

Lőrinc pap tér, Budapest, 1088

Együtt megyünk - A 25 éves Cirko újra a Lőrinc pap téren vetít

Bánkitó Fesztivál Tóparti sétány 1.

Bánkitó Fesztivál 2019

Elte Füvészkert Illés u. 25., Budapest, 1083

Ingyenes nyári jóga a Füvészkertben

Sátoraljaújhely

A július 1-jén elkezdődött az I. Összmagyar Középiskolás Tábor.

Kárpát-medence

11 állomásos nyári koncertturné

Flying Bird Tea House 1072 Nyár utca 10., Budapest, 1072

Bevezetés a japán teák világába

Csepel Művek Budapest, Központi út 21, 1211, Budapest XXI. kerülete, 1215

Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje

KOBUCI

Parno Graszt // KOBUCI

Tata Váralja u 2

26. Víz, Zene, Virág Fesztivál

PINKPONILO

Betelet/Miért és hogyan legyen kapszularuhatárad? / 5.0

Gyulai Pálinkaház Kazincy utca 5., Budapest, 1075

Évadzáró táncház a Kétpeti Banddel Köménymaggal fűszerezve

Harmónia Palota Rendezvényközpont Múzeum utca 9., Budapest, 1088

Design Világnap 2019

Margit-sziget

Gyűljünk a rétre! - Moldvai táncház a Margitszigeten

· Györkös Mányi Albert Emlékház

Europrint Kiadó A Györkös Ház közönsége A Györkös Ház eseménynaptára: www.emke.ro/node/4873

Salgótarján

Szent Iván éji túra a Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében

Budapest

Az MNM Málenkij Robot Emlékhely idén először nyitja ki vasajtóit a látogatók előtt a Múzeumok Éjszakáján június 22-én.

Budapest

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára 2019. június 20-án (csütörtök) 09.00 órakor köszöntőt mond a 2018/19. évi Kőrösi Csoma Sándor Program (északi félteke országai) és Petőfi Sándor Program Zárókonferenciáján a Duna Palotában.

HŐSÖK TERE

Szabadságkoncert – harminc éve szabadon

pin Lavenderland Nr. 222, 547102 Chendul-Mare, Mures, Romania

Sziasztok! Már zajlanak az idei Lavenderland fesztivál előkészületei. Lehet, h túlzás még fesztiválként említeni az eseményt, de szerintem jó irányba haladunk. Idén is számos programmal készülünk. Hamarosan jelentkezünk pontos programmal! Addig is kövessétek az oldalt! :) Szerintünk jó lesz! :)

K+ Közösségi Tér

☀️ Közeleg a nyár és szeretnél valami hasznossal foglalkozni, viszont nem tudod hogyan kezdj bele? ➡️ Ha nem ismered a jogaidat nyári munkákat tekintve, és szeretnél többet megtudni arról, hogy mire kell számítanod, mint alkalmazott, gyere el a K+ Közösségi Térbe Szőcs Iza előadására. 👔 Ismerd meg mit jelent a nyári munka jogi szempontból. Ott találkozunk! 🗓

Kolozsvári Magyar Opera

Giuseppe Verdi TRAVIATA Szövegét írta F. M. Piave ifj. A. Dumas A kaméliás hölgy című műve nyomán Vezényel: Horváth József

Várkert Bazár

Befogadlak Családi Nap

Budapest

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet június 12-én, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezi meg Fodor Péter csallóközi természetfotós kiállításának a megnyitóját a budapesti Forrás Galéria épületében.

· Vallásszabadság Háza

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció az IDEA Könyvtérben vagy az alábbi linken lehet: https://tinyurl.com/y6xgc33y

pin Csíkszereda

Erre a kérdésre próbál választ adni az előadás, amelynek témája nagyon is aktuális a mai társadalom számára.

Budapest

A sokszorosan kitüntetett prímás és népzenekutató, Halmos Béla emlékére szervez emlékkoncertet a Hagyományok Háza

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 Semmelweis u. 4., Budapest, 1052

Felhívás a Nemzeti Összetartozás Napjára

Budapest

29. Zöld Civil Országos Találkozó

Csíksomlyó

Ferenc pápa ünnepi szentmiséje Csíksomlyón

Polgárok Háza 1089 Budapest, Visi Imre utca 6.

Meghívó “Döntés és választás” című Civil Akadémiára

Petőfi Irodalmi Múzeum Károlyi utca 16., Budapest, 1053

Asztali beszélgetések… – Pilinszky János üzenetei

Budapest

Nemzetközi térben, a Visegrádi országok részvételével megtartott New Era New Adventure elnevezésű vizuális kommunikációs workshopokon - Budapesten, Trnavában, Prágában és Varsóban – civil szervezetek kaptak lehetőséget, hogy filmes szakemberektől vizuális kommunikációs technikákat sajátítsanak el és gyakorlatot szerezzenek online kommunikációban. A képzés segítséget nyújt a szervezeteknek abban, hogy tevékenységüket, céljaikat újszerűen, figyelemfelhívó módon mutassák be a társadalomnak.

Budapest

A Rákóczi Szövetség május 23-án, csütörtökön 17.30-tól a Szent Margit Gimnázium dísztermében ünnepli fennállásának 30 éves jubileumát.

Budapest

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Kisebbségek Csehszlovákiában 1918-1938 című könyv bemutatójára 2019. május 22-én, 13.00 órától a Magyarság Házába - Duna Palota – Széchenyi terem (1051 Budapest, Zrínyi utca 5.)

Várkert Bazár

Kik vagytok Ti? A kötelező irodalom újraélesztése / V.I.

Budapest

Magyarellenes megnyilvánulások Ukrajnában

Nagymaros

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Haris Park (1022, Budapest, Marczibányi tér 6-7)

Meghívó az Európa választ – Project28 című konferenciára

Szent Imre Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 27.

Meghívó “Beszéljünk a gazdaságkorról” című Civil Akadémiára

Filarmonica de Stat Oradea

A verseket előadja: László Zsolt Zenei szerkesztő: ifj. Csoóri Sándor „Sündi” Szerkesztő: Novák Péter Közreműködik: Juhász Zoltán, Tókos- Kurucz Kata, Dresch Mihály és az Ötödik évszak zenekar

Eröss Zsolt Sportcsarnok

🖊️ 🎸 🎭 Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás: dalban, mesében, adomában mondva el. Zene, irodalom és színház éteri találkozása ez az est. Énekelt versek, a szerzők közös dalai, Vera meséi, a Harminc év napsütés novellái, új írások, versek öltenek magukra jazz kabátot, és persze remek anekdoták, melyek nem a sublótba valók. Hintázzanak velünk! Az előadás időtartama 1 óra 15 perc, szünet nélkül.

Tüskecsarnok Budapest XI.ker, Budapest, 1117

Pálferis alkalom: Mit tegyek? Már mindent megpróbáltam

BMC - Budapest Music Center Mátyás u. 8., Budapest, 1093

Joseph Haydn: A Patikus

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Haller u. 29, Budapest, 1096

Játékgyűjtés a gyermek szívsebészeti klinikára

Budapest

Együttműködési szerződést köt a külhoni magyar iskolaválasztás és a Kárpát-medencei középiskolai kapcsolatok erősítése érdekében a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Rákóczi Szövetség.

Csillagocska Alapítvány

Támogató: - Hagyományok Háza, - Hagyományok Háza Hálózat - Erdély

Budapest

Budapest100 bemutatja: a Bauhaus nyomában

Dömörkapu Rengeteg Dömörkapu Rengeteg, Szentendre, 2000

Erdő est a Rengetegben

Budapest

A hétfői napon megjelenő friss pályázati felhívásokról Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára 2019. április 29-én (hétfő) 11:00 órakor sajtótájékoztatót tart az Országházban.

Margitsziget - Városliget

I bike Budapest bringás felvonulás 2019

Balassagyarmat

Április 27-én, szombaton 10.00 órai kezdettel szervezik meg a Palóc konferencia 5 palóc kérdésről című konferenciát a balassagyarmati Éden Klub épületében.

Budapest

A Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata, a CESCI, 2019. április 25-26-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián ünnepli működésének 10. évfordulóját.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 Semmelweis u. 4., Budapest, 1052

Gondolatok a teremtésvédelem spiritualitásáról

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

Hát éltem már én?" Gondolatok az ünnephez / Várkert Irodalom

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

JOGI TANÁCSADÁS

Szent Margit Gimnázium Villányi út 5-7., Budapest, 1114

Siker VS Kudarc - Pszichoforyou - Szívvel. Lélekkel. Veletek.

Planetarium

FIGYELEM! HELYSZÍNVÁLTOZÁS! A nagy érdeklődésre való tekintettel átköltözünk a Planetárium kávézóba. Így minden kézműves kedvű családot fogadni tudunk! Továbbra is kérünk, hogy sms-ben jelentkezzetek be a szükséges számú kellék biztosítása érdekében. A belépődíj tartalmaz egy kávét, limonádét vagy teát a kávézó részéről.

Budapesti Történeti Múzeum Szent György tér 2., Budapest, 1014

Várnegyed a föld alól - kiállításmegnyitó

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

JOGI TANÁCSADÁS

Budapest

Április 12. a magyar Országgyűlés határozata alapján a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja.

Győr

Április 12-én, pénteken 17.00 órai kezdettel szervezik meg a Kitelepítés 70 című kiállítást s felvidéki kitelepítések 72. évfordulója alkalmából a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér épületében. 

Budapest

„Családbarát fordulat Európáért” ifjúsági konferencia

BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet

A BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének hagyományos konferenciája - tudományos előadások, biológusok és ökológusok, régiek és újak, diákok és kutatók, és végül: jó hangulat ezerrel

PostART Clementis László utca és Ébner György köz sarok, Budaörs, 2040

Fizess verssel // Magyar Költészet Napja // PostART

Patrona Hungariae Gimnázium Knézich u. 3-13., Budapest, 1092

Szólj be a papnak - Miért engedi Isten a rosszat? (Különkiadás)

Három Holló / Drei Raben

Rossz versek - Költészet napi Földalatti Slam a Három Hollóban

Golgota Budapest Erzsébet krt. 13., Budapest, 1073

Vitaest Isten létezéséről - Dr. Orosz László vs Nagy Gergely

Corvin Mozi Corvin köz 1., Budapest, 1082

Banff Hegyifilm Fesztivál – Budapest 2019

Belügyminisztérium, Márványaula 1051 Budapest, József Attila u. 2-4.

Roma nők, gyerekek, családok konferencia a Romák Világnapja alkalmából

Talentum Református Iskola - Kolozsvár

Az képzés hátteréül szolgáló kutatás az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, EFOP-3.6.1-16-2016-00004 „Átfogó fejlesztések a Pécsi Tudományegyetemen az intelligens szakosodás megvalósítása érdekében” című projektjének támogatásával készült

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

JOGI TANÁCSADÁS

Magyarország legkülönbözőbb pontjain Makótól Pannonhalmáig

A Carnegie Hall után irány a magyar vidék!

Lumen Kávézó Horánszky utca 5., Budapest, 1085

Gypsy Side - Filmvetítés és beszélgetés a Nemzetközi Roma Napon!

Szent Imre Gimnázium 1114 Budapest, Villányi út 27.

Mi magyarok és Európa című Civil Akadémiára

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 Semmelweis u. 4., Budapest, 1052

„A technika mellett őrszemet áll az etika. Még ma is?”

Várkert Bazár Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, 1013

Magyar Ízek Tavaszi Vására

Gödöllő

1. Gödöllői Kastélyfutam

Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8., Budapest, 1061

Berezovsky-est

Erdőajándéka Erdei Iskola

Családi túra a Róka-hegyre

Fonó Budai Zeneház (1116 Bp., Sztregova u. 3.)

XXXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein?

Párbeszéd Háza Horánszky u. 20., Budapest, 1085

Könnyű leckék- filmvetítés és beszélgetés

MOMkult Csörsz utca 18., Budapest, 1124

Mérő László - Lang András: Vállalkozónak születtem?

Magyar Nemzeti Múzeum Múzeum körút 14-16., Budapest, 1088

Múzeumi Játékmustra

Budapest

A Panoráma Világklub a IX. Magyar Világtalálkozó rendezvényeinek a bemutatását 2019. április 4-én (csütörtök), 17 órától rendezi Budapesten az OKISZ-székházban, 1146. Thököly út 60. (I. emelet, Széchenyi terem)

MANK - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Bogdányi utca 51., Szentendre, 2000

Idő/Kép - Fiatal művészek tavaszi tárlata // Megnyitó

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

JOGI TANÁCSADÁS

Erdélyi Múzeum-Egyesület Kolozsvár

Az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztály meghívására 2019. március 27-én, szerdán 18 órától Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes (egyetemi docens, Óbudai Egyetem) tart előadást Globális energiaéhség és a megújuló energiaforrások - finanszírozói szemmel címmel.

Budapest

 Széchenyi Szabad Akadémia soron következő előadására 2019 év március hó 27.napja, 17:00 órakor kerül sor.

Budapest

Március 26-án, kedden 18.00 órai kezdettel szervezik meg prof. Dr. Pokopp Mária 80. születésnapja alkalmából szervezett köszöntést a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem aulájában.

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

JOGI TANÁCSADÁS

Budapest

A Honismereti Szövetség, a honismerettel és helytörténettel foglalkozók országos szervezete 2007 óta rendszeresen megünnepeli a Honismeret Napját, amit minden évben március 24-én, Bél Mátyás születésnapján tart. A központi, országos rendezvényt idén, 2019. március 24-én 10 órától tartják a budapesti Duna Palota Széchényi Termében.

Encs

Március 24-én, vasárnap 15.00 órai kezdettel mutatjak be Móricz Zs. – Kocsák T. – Miklós T. Légy jó mindhalálig című musicaljét a Kassai Thália Színház.

Budapest

Budapest, Kongresszusi Központ, március 24., 19.00, Szarka Tamás & Ghymes 35 - 35 év legszebb dalai. 

Budapest

A II. Rákóczi Ferenc Történelmi Öröksége Egyesület március 23-án, szombaton 10.00 órai kezdettel szervezi meg az ünnepi megemlékező istentisztelet II. Rákóczi Ferenc születésének 343. évfordulója tiszteletére a budapesti Szent István Bazilikában.

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

JOGI TANÁCSADÁS

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 Semmelweis u. 4., Budapest, 1052

Sharing Economy: A Fecskepalota közösségi üdülő működése

Budapest

Idén a pályázatokat „Magyar Zászló és címer”, valamint a Rákóczi-emlékévhez kapcsolódóan, „Istennel a Hazáért és a Szabadságért!”témakörben is be lehetett nyújtani.

Parádsasvár

Március 16-án, szombaton 14.00 órai kezdettel Mónus József íjász világbajnok lő a parádsasvári Kastélyhotel tornyából.

Debrecen

A műfajok egymásba kapaszkodása, az évfordulók és az önismeret a hívószavai az idei Debreceni Tavaszi Fesztiválnak, amelyet március 16. és 27. között huszonkilencedik alkalommal rendeznek meg.

MOM Kulturális Központ 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Hogyan szabaduljunk meg a szélsőségestől?

Budapest

Az Esterházy Emlékbizottság március 10-én, vasárnap 9.00 órai kezdettel szervezi meg a megemlékezését gróf Esterházy Jánosra Budapesten.

Budapest

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa Requiem következő bemutatójára március 9-én, szombaton Budapesten, a Szent Imre Gimnázium dísztermében kerül sor 18.00 órától.

Budapest

A Rákóczi Szövetség március 9-én ünnepélyes keretek között a Szent István Bazilikában adja át az Esterházy-díjat.

Salgótarján

Különleges termékek kóstolására nyílik lehetőség Eresztvényben március 9-én 17.00 órától a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontban (3100 Salgótarján, Eresztvényi út 6.)

Budai Vigadó

A Vajdaság kulturális értékeit mutatja be március 9-én a Hagyományok Háza tematikus napja.

Budapest

A VERITAS Történetkutató Intézet következő VERITAS-est sorozat előadására, melyet „Magyar-délszláv diplomáciai kapcsolatok 1990-1994” – címmel valósul meg, március 5-én (kedden) 18 órakor kerül sor.

Budapest

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára 2019. március 4-én (hétfő) 11:00 órakor tart sajtótájékoztatót.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 Semmelweis u. 4., Budapest, 1052

Mobiltelefontól az okosvárosokig

Balassagyarmat

2019. március 3-án vasárnap 15 órakor a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban megrendezésre kerülő a Pindroch Csaba: Segítség megnősültem! színházi előadás.

Budapest

Március 2-án 15 órakor közel 300 Kárpát-medencei középiskolai diák rajzolja ki Budapesten, a Kossuth téren az Országház előtt II. Rákóczi Ferenc címerét az emlékévhez kapcsolódva.

Sopron, Liszt Ferenc Kulturális Központ

A Széchenyi Társaság és a Perkovátz-Ház Baráti Köre közösen szervezi meg  március 2-án, szombaton 9.00 órai kezdettel a Hűség a nemzethez – hűség a szülőföldhöz című konferenciát a soproni Liszt Ferenc Kulturális Központ épületében.

Budapesti Operettszínház

Magyarország különböző pontjairól és a határon túlról érkező több mint ezer néptáncos és népzenész mutatkozik be az idei Néptáncantológián március 2-án a Budapesti Operettszínházban.

Pesti Vigadóban (1051 Budapest, Vigadó tér 2.)

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében 2019. március 2-án, szombaton kerül sor a Pesti Vigadóban (1051 Budapest, Vigadó tér 2.) a VI. Budapesti Székely Bálra, ahová szeretettel várjuk a székelyek, a tiszteletbeli székelyek és a székelyeket tisztelők jelentkezését!

Toldi Ház ( Szabadság út 4., AlsóTold, Nógrád, 3069)

Ismerkednél a zöld életmóddal, de elvesztél az internetes válaszok világában és még keresed a „hogyanokat”? A kíváncsi fürkészők jelentkezését várjuk, akik hajlandóan egy hétvégét rászánni arra, hogy megtanulják, hogyan tudnak olyan mosószert, szappant és egyebeket előállítani otthon, amivel egyszerre tudják óvni a környezetüket és egyben megőrizni a saját és családjuk egészségét.