Weegee éjszakája

Hazai
Weegee éjszakája – a Mai Manó Ház és a Blog.hu fotópályázata

A Mai Manó Ház a Blog.hu oldallal együttműködve a Mai Manó Házban látható WEEGEE-A HÍRES, 1935-1960 kiállításunkhoz kapcsolódva, a Fotóhónap 2018 alkalmából pályázatot hirdet.

A pályázat tematikája az éjszaka. 
Az idei kiírás az éjszaka témakörében zajlik és olyan pályamunkákat várunk, amelyek a szó legtágabb értelmében – minden műfaji megkötés nélkül – szellemi, technikai, teoretikus, szociális, riport, konceptuális vagy bármilyen más, az alkotó által felvetett megközelítésben és formában az éjszakát, mint jelenséget tárgyalja. A beküldött képeken játszhattok a színekkel; az éjszaka fényei, a sötétség jelei, a holdfénytől a városi fényekig, a bevilágított terektől a vaku mesterséges fényéig, bármilyen megközelítésben érdekes lehet. De megmutathatjátok nekünk az éjszaka sötét oldalait is, amikor előbújnak a démonok és a félelmek. Olyan képekkel is pályázhattok, amelyek az éjszaka témakörét körbejárva – külön-külön vagy akár egyszerre – a szórakozás, a szerelem, a vágy, a sebezhetőség, a visszahúzódás, a nyugalom vagy a csend jeleit ábrázolják.

A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül, teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. Minden pályázó csak egy, 2012. december 31. után készített sorozatot (minimum 3 – maximum 5 db képet) küldhet be a pályázatra. 

A pályázat technikai részletei 
A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden magyar, vagy Magyarországon élő külföldi állampolgár. A műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a WEEGEE ÉJSZAKÁJA gyűjteménybe kell feltölteni 2018. október 22. és november 22. között
A feltöltött pályamunkákhoz tartozó képaláírásoknak a pályázó nevét, a pályamunka címét, a kép technikáját és a keletkezésének évszámát kell tartalmaznia. A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön fogjuk megkeresni. 
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a szervezők a pályázat ideje alatt a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi internetes felületen azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályamunkákat töröljék.
A pályázatok leadásának határideje: 2018. november 22. éjfél 
Eredményhirdetés: 2018. november 30-án a Mai Manó Ház Blogon. 

Nyeremények: 
1. díj: Leica C-Lux fényképezőgép, lágy arany 
2. díj: 50 ezer Ft értékű Pigmenta Art Print Lab nyomdai utalvány 
3. díj: 25 ezer Ft értékű Mai Manó Könyvesbolt utalvány 
A zsűri által kiválasztott első 10 pályázó ingyenes belépésre jogosító, egy évig érvényes tiszteletjegyet kap a Mai Manó Házba.
A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG, PNG, GIF. Ajánlott: JPG és PNG. 
Képfájlok maximum fájlmérete: 16 megabájt. 
Képfájlok maximum pixelmérete a hosszabbik oldalon: 10000 pixel. Ajánlott: 1000-2560 pixel.

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai: 
Claudia Küssel, a Magyar Fotográfusok Háza vezető kurátora 
Ajpek Orsolya, fotóriporter, index.hu
Pecsics Mária, Balogh Rudolf-díjas fotóművész
Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további kérdés merül fel, ide írj!:
https://maimanohaz.blog.hu/2018/10/22/weegee_ejszakaja_fotopalyazat