VII. Hol volt, hol nem volt… mesefesztivál

Komárom Hazai

A Hol volt, hol nem volt… című mesefesztiválunk ebben az évben immáron a 7. alkalommal valósul meg a komáromi járásbeli magyar tannyelvű óvodák, alapiskolák, speciális alapiskolák és a 8 osztályos gimnáziumok tanulói tehetségének bemutatására.

A Komáromi Regionális Művelődési Központ égisze alatt, a MARIANUM Egyházi Iskolaközpont társszervezésével, valamint Komárom Város pénzügyi támogatásával zajló mesemondó, illetve képzőművészeti alkotópályázat versenyének témakörét idén a Grimm mesék fémjelzik.

A két testvér, Wilhelm és Jacob Grimm a német szájhagyomány útján továbbörökített mesék gyűjtésével a népi hagyományok és bölcsességek megőrzését, illetve továbbítását, a mások iránti tiszteletre oktatást tűzte kicélul, a történetek által pedig a legrejtettebb félelem legyőzését is megmutatta. Az idei megmérettetés a gyermekek művelődésére irányuló mindezen igyekezetüket hivatott képviselni.

A mesefesztivál 2022. október 24-én8:30 órai kezdettel valósul meg a MARIANUM Egyházi Iskolaközpont aulájában, Király püspök utca 30, 945 01 Komárno, ahol a legjobb pályamunkák kiállításra is kerülnek.

Minden egyes kategória 1., 2. és a 3. helyezettje továbbjut a 2022. november 18-i, Nyitra Megye Művelődési Központja által szervezett kerületi fordulóra.

A jelentkezések lezárása és a kézbesítési határidő: 2022. október 13. 

További információ: Mgr. Himpán Terézia, , 0918940648