Versforraló Irodalmi pályázat

Felvidék Külhoni

február 15. – április 30.

 

Megtalálsz minket Úgy érzed, megvan benned minden, ami a költészethez kell, de eddig csak a fiókodnak írtál? Küldd el nekünk verseidet, hogy megmutathassuk őket a világnak! Ha Te is felvidéki lakcímmel rendelkező, 15–19 éves fiatal vagy, aki szabadidejében szereti magát kipróbálni a versírás terén, akkor a Versforraló Neked szól.

Az egyetlen megkötésünk, mindössze annyi, hogy legfeljebb három magyar nyelvű, saját verssel pályázhatsz – tartalmi és formai előírások nélkül.

Várjuk a frappáns rímeket, a kesze-kusza szabadverseket, sőt, ha képversekben utazol, akkor sem fogunk hazaküldeni.

A pályázat első három helyezettje 100, 60, valamint 40 euró értékű könyvutalványokban részesül.

Magyarország Kassai Főkonzulátusa egy pályázónak különdíjat ajánl fel, a SINE METU polgári társulás jóvoltából pedig a nyeremények között egy hetijegy is szerepel az idei Gombaszögi Nyári Táborba.

A zsűri által kiválasztott versek megjelennek a második Versforraló fanzine-ban és a ROVART művészeti portálon, emellett pedig további értékes nyereményekre is számíthatnak a pályázók.

A beérkezett műveket szakmai és diákzsűri bírálja el.

Beküldési határidő: 2022. április 30.

A jelentkezésre a weboldalunkon található űrlapon keresztül, vagy postai úton van lehetőség az alábbi elérhetőségen: KIKELET Košice, Kováčska 38, 040 01 Košice.

Az eredményhirdetésre június végén kerül sor. Ha kérdésed van: