Több vagy, ha adsz! exkluzív kalandtúra

Hazai
TÖBB VAGY, HA ADSZ!

Elindult a jelentkezés az idei akcióra! A Margaret Islanddel, Horváth Boldival és rövidfilm pályázattal ünnepel az idén tíz éves 72 óra!

Mi is az a 72 óra?
Háromnapos önkéntes ifjúsági akció! Add magad, mutasd meg, mire vagy képes!
A 72 óra egy exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében.
Immár kilencedik éve, október második hétvégéjén vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek.
A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

Mi a célunk?
A 72 óra célja az, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy ezen a hétvégén tegyék szabaddá magukat arra, hogy segítsenek ott, ahol szükség van rá.
Fel szeretnénk hívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére.
Az akcióban résztvevő fiatalok megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és hogy segíteni másoknak szabadon, nagyszerű érzés, és nagy ajándék.
Így igyekszünk már 2006 óta építgetni az önkéntesség kultúráját Magyarországon.

A pályaművek leadási határideje: 2017. október 4., 16 óra

Hogyan vehetsz részt?
1. Regisztrálj egy felhasználót, vagy jelentkezz be már meglévő azonosítóddal.
2. Jelentkezz 5-20 fős csapatoddal (pl. baráti társaság, osztálytársak, plébániai/gyülekezeti közösség) vagy egyedül, és mi találunk neked társakat! Jöhettek egy, két vagy három napra, és szervezőink ehhez mérten adnak nektek egy meglepetés projektet, amiről az akció kezdetén értesültök majd. Ha van ötletetek, hogy hol lenne szükség segítségre, jelentkezhettek saját projekttel is!
3. Október 6-9. között pedig csapatoddal részt vehettek a helyi nyitórendezvényen, majd megtervezitek, kivitelezitek és kiértékelitek az önkéntes projektet, utána pedig közösen ünnepelhetitek
https://72ora.hu/