Tanya+Szín+Ház

Topolya Egyéb

A Vajdasági Színházmúzeum, a Tanyaszínház, Topolya Község Múzeuma és a Jó Pajtás közös képzőművészeti pályázatot hirdet általános iskolások részére Tanya+Szín+Ház címmel, melynek témája a Tanyaszínház 40 éves évfordulója. A 2018 nyarán bemutatásra kerülő Tanyaszínház-előadást kell megragadni a képzőművészet eszközével. Feltételezhető, hogy ezúttal is sok helyre eljut a társulat, így a nyár folyamán Vajdaság számos szegletében megtekinthető lesz az előadás. Az élmények alapján készült rajzokat a nyár folyamán, de a tanév első hónapjában is várjuk, a beküldési határidő 2018. szeptember 28-a. A munkák egyénileg, vagy oktatási intézményen keresztül, csoportosan is elküldhetők a Jó Pajtás címére: (szkennelt alkotások), vagy levélcímben: Jó Pajtás, 21 000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1. (eredeti alkotások). A következő adatokat kell feltüntetni: szerző neve, kora, osztálya, iskolája, lakcíme és a helység neve postai irányítószámmal), ezenkívül még egy adat: mely helységben látta az előadást a pályamű szerzője.

Bármilyen képzőművészeti technika számításba jöhet. Elvárásunk, hogy az előadás, a közönség, és a színházi trupp bemutatkozását övező hangulat érződjék ki az alkotásból.
A munkákat szakmai zsűri értékeli október elején, méghozzá alsós és felsős általános iskolai tanulók kategóriájában.
A pályázat eredményét a zsűri döntése nyomán tesszük közzé, a nyerteseit pedig megjutalmazzuk. A legfőbb jutalom mégis az lesz, hogy a díjnyertes munkákat kiállítjuk, többek között a Tanyaszínház kavillói otthonában.

Forrás: Vajdaság Ma