Szociális innovációk pályázat

Erdély EU

Az ESF+ által közzétett ESF-2022-SOC-INNOV felhívás célja, hogy olyan integrált és inkluzív szociális innovációs megközelítéseket, megoldások kidolgozását, tesztelését és megvalósítását támogasson, amelyek elősegítik a(z) a) iskolák, b) képzési központok / intézmények, c) munkahelyek, d) helyi közösségek, e) szociális gazdaság „zöldülő” és digitális átállását. A folyamat elősegítése során alkalmazott, az ESF+ által támogatott tevékenységek köre:

  1. Az új, zöld vagy digitális termékek, szolgáltatások vagy technológiák megjelenéséhez köthető át-/továbbképzési és a felmerülő újratanítási igények azonosítása és megfelelő módon történő kezelése.
  2. A fenntarthatóbb üzleti modellek megőrzése, elősegítése érdekében történő, a társadalmi elfogadás és/vagy magatartásbeli előremutató változások előmozdítására való törekvés a szociális gazdaságban (fogyasztási minták és/vagy közlekedési módszerek vizsgálatával).
  3. Fenntarthatóságot megtartó, elősegítő és kiépítő utak (módszerek, metódusok) és az átállást/átalakítást segítő eszközök fejlesztése a szociális gazdaság szereplőinek számára.
  4. A Szociális Jogok Európai Pillérének 20-ik alapelvének implementálásának elősegítése a zöldülő és digitális átállás kontextusába helyezve. Az alapelv megfogalmazza: az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása a társadalmak számára (beleértve az energiához, a mobilitáshoz és a digitális kommunikációhoz), a zöld és a digitális átállás összefüggésében.

A pályázat benyújtásának végső határideje: 2022. augusztus 2. 17:00 (Brüsszeli idő szerint)
Pályázat keretösszege: 10 millió euró
Projektekként igényelhető összeg: 200.000-1.000.000 euró

További információk:  https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/esf-2022-soc-innov