Szent István rajzpályázat

Nyíregyháza Hazai

Szent István rajzpályázat

A Mária Rádió a Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével rajzpályázatot hirdet általános és középiskolák tanulói számára!

A rajzpályázat célja, hogy a gyermekek a rajzolás művészetén keresztül kifejezzék, számukra mit jelent Szent István király alakja, valamint elhelyezzék modern korunkban államalapító szent királyunk személyét, üzenetét fiataljainknak.

A rajzpályázaton minden 6–14 éves, általános iskolában tanuló diák, illetve 14-18 éves középiskolai tanuló részt vehet, aki A4 vagy A3 méretű, bármilyen kézi technikával készült pályaművét egy példányban leadja, beküldi a rádió címére (Nyíregyháza, Bethlen Gábor u. 5, 4400 Magyarország) 2017. március 31-ig. A rajzlap hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, értesítési címét, településének nevét és az oktatási intézmény nevét és címét. Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen. Kiállításkészen, akasztási lehetőséggel együtt kérjük az alkotásokat.

Korcsoportok szerinti témák:

Alsó tagozatosok (6–10 évesek): Mit tudnak már Szent Istvánról? Szabadon választható rajzok, amelyek Szent István alakjához köthetőek.

Felső tagozatosok (10–14 évesek): Mit üzen/jelent ma Szent István alakja a fiataloknak? István intelmei Szent Imre herceghez. Az ország felajánlása Máriának.

Középiskolások (14–18 évesek): Mit üzen/jelent ma Szent István alakja a fiataloknak? Ha Szent István ma köztünk élne, min változtatna hazánkban? Az ország felajánlása Máriának.

A korcsoportok első három díjazottjainak nyereménye a Keresztény Múzeum, az Esztergomi Bazilika vagy a Mátyás-templom megtekintése Erdő Péter bíborossal.

A különdíjasok tehetségének továbbfejlesztésében a váci Garay Képzőművészeti Stúdió nyújt támogatást. A közönség is szavazhat majd az általa legjobbnak ítélt alkotásra a Mária Rádió Facebook-oldalán.

Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2017 áprilisában kerül sor. A beérkezett pályaművekből kiállítást szerveznek a rádió szerkesztőségében és további galériákban. A győztes rajzok a Mária Rádió magazinjának címlapján jelennek meg egy éven keresztül.

A rajzpályázat fődíja: kiemelt ülőhely Szent István ünnepén, valamint Erdő Péter bíboros aranykeretben megkapja a rajz eredeti példányát.

Forrás: karataljalap.net