StartUp pályázati lehetőségek elérhetőek

Erdély Külhoni

A sepsiszentgyörgyi székhelyű StartUp HUB – vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ a NEETs kategóriába tartozó azon fiatalok jelentkezését várja, akik európai uniós vissza nem térítendő támogatás révén szeretnék létrehozni új vállalkozásukat. Az új kiírás azoknak a 18 – 29 év közötti munkanélküli fiataloknak szól, akik nem vesznek részt oktatásban vagy szakképzésben.  A Perspektívák a NEETs fiatalok számára nevet viselő projektet az Európai Szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 keretében.

A résztvevők egy vállalkozói képzés keretén belül fejleszthetik készségeiket. A képzés – melyre októberben kerül sor – elvégzése után a résztvevőknek lehetőségük nyílik megpályázni 25 000 euró értékű vissza nem térítendő támogatást. A nyerteseket az üzleti tervek versenyét követően választják ki, legtöbb negyven fiatal részesülhet támogatásban. A nyertesek kötelezik magukat, hogy legkevesebb egy új munkahelyet létrehoznak a vállalkozásuk által.
A résztvevőknek a következő feltételeknek kell megfelelniük a programba való részvételhez: elvégeztek legalább X. osztályt, nem töltötték be a 30-ik életévüket, nincs munkahelyük, nem egyetemisták, valamint nem részvényesei vagy tulajdonosai egy meglévő vállalkozásnak. A pályázatra Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér megyei fiatalok jelentkezését várják. Az érdeklődők a www.startupcovasna.ro weboldalon elérhető űrlapon jelentkezhetnek.

További információk: https://startupcovasna.ro/2022/08/ujabb-startup-palyazati-lehetosegek-elerhetoek-neets-fiatalok-felzarkozas-vallalkozas-altal/?fbclid=IwAR3yGV8hfMNw6XUGVJbND4wN97GOfRIUfqIHTNiHqksLCYyjY7vvxdaL0U0