SozialMarie 2018

Hazai
Pályázati felhívás SozialMarie 2018

KINEK szól a felhívás?
– Aktuális társadalmi kihívásokkal és problémákkal foglalkozó projektgazdáknak
– Magánszemélyeknek, gazdasági vállalkozásoknak, a civil szektornak (civil társadalmi kezdeményezések, NGO-k, nonprofit szervezetek, egyesületek) és a közigazgatási szervezeteknek egyaránt
– Ausztria, Magyarország, Csehország és 2017-től Szlovákia egész területéről érkező projekteknek
– Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban létrejött projektek közül csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működőekkel lehet pályázni.

MELYEK a benyújtott projektekkel szembeni elvárások?
– A projektnek meg kell felelnie a pályázati feltételeknek.
– Olyan projektek jelentkezését várjuk, amelyek a gyakorlatban már bizonyítottak, és van jövőjük – vagyis, amelyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket hoztak, és lesz folytatásuk is. Lezárt projektek és még csak ötlet stádiumban lévő projektek nem fogadhatóak el.
– A benyújtott pályázat legyen egy olyan társadalmi innovációs projekt, mely megfelel a SozialMarie társadalmi innovációról szóló kritériumainak.
– Egyszerre több pályázat is benyújtható, de a projekteknek egymástól függetlennek kell Lennie, és külön pályázati űrlapon szükséges benyújtani. Korábban már benyújtott projektekkel is lehet újra pályázni, amennyiben korábban még nem részesültek díjban.

HOGYAN lehet a pályázatot benyújtani?
– A pályázatot online a weboldalunkon lehet benyújtani.
Minden benyújtott pályázatnak lesz egy külön pályázati profilja a SozialMarie adatbázisában.
Benyújtási határidő: 2018. 01. 23

Pályázati feltételek
1. A SozialMarie felhívására olyan projekttel érdemes jelentkezni, amely társadalmi innovációnak számít a SozialMarie társadalmi innovációs kritériumai (lásd: SozialMarie társadalmi innováció kritérium rendszer) szerint. A pályázat akkor érvényes, ha a projekt a beadás idejéig már értékelhető módon megvalósult, ám még nem zárult le. Lezárt illetve még ötlet fázisban lévő projekteket nem fogadunk el.

2. Projekttel jelentkezni Ausztria, Magyarország, Csehország és Szlovákia egész területéről lehet. A Lengyelországban, Horvátországban, Szlovéniában és Németországban megvalósult projektek közül csak a Bécstől 300 kilométer sugarú körön belül megvalósuló projektekkel lehet pályázni.

3. A pályázati adatlapot a SozialMarie honlapján (http://www.sozialmarie.org), online kell benyújtani.

4. A maradéktalanul kitöltött űrlapot minden szükséges dokumentációval együtt legkésőbb a pályázati benyújtási határidő napján 23:55 percig kell online elküldeni.

5. Egy pályázó egyszerre több, egymástól független pályázatot is benyújthat. Kérjük, minden pályázathoz töltsön ki külön pályázati űrlapot. Korábban már benyújtott projekttel is lehet újra indulni, amennyiben az korábban még nem részesült díjban.

6. A pályázatokat két nyelven kell benyújtani: A teljes pályázati anyagot, beleértve a PDF-csatolmányokat a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven kell kitölteni és feltölteni a honlapon. A gépi fordítás nem elfogadható. Kivétel: A Lengyelországból, Horvátországból, Szlovéniából és Németországból érkező pályázatokat elegendő csak angol nyelven benyújtani.

7. A postán kapott kiegészítő anyagokat nem áll módunkban visszaküldeni.

8. A pályázók egyetértenek azzal, hogy a pályázatuk adatlapján nyilvánosként jelölt pontokat és csatolmányokat a http://www.sozialmarie.org oldalon publikáljuk.

9. A 8. pont szerinti publikálható anyagokat a kiíró archiválja, és a médiának vagy tudományos kutatási célra továbbíthatja.

10. A SozialMarie szakmai zsűri döntését konszenzus alapján hozza a SozialMarie társadalmi innováció kritérium rendszere alapján. A döntés nem támadható meg, jogorvoslati eljárás nem indítható ellene. A díjazottak listáját minden évben a Bécsben rendezett május 1-i nyilvános díjátadó ünnepségen ismertetjük.