Sajtótermékek infrastrukturális támogatása

Erdély Külhoni

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2021. évi alapjából, a már működő magyar sajtótermékek támogatására, amelyek tulajdonosa a pályázati kiírás megjelenésének időpontjában olyan Romániában bejegyzett jogi személy, amelynek tagjai legalább 51%-ban román állampolgárok. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

A következő kategóriákban lehet pályázni:

 1. internetes újságok, hírportálok számára kiírt pályázat:
 • Pályázhatnak azok az online lapok, hírportálok, amelyek saját tartalmat állítanak elő 60 %-ban.
 • A következő költségekre nyújtunk résztámogatást:
  • eszközbeszerzés, leltári tárgyak, infrastruktúra fejlesztés. A támogatásból megvásárolt eszköz ára legtöbb bruttó 2500 lej lehet. Kötelező legalább 2 árajánlatot csatolni a pályázathoz.
  • szoftverfejlesztés, hosting, webdesign és egyéb, az online felület karbantartásával kapcsolatos szolgáltatások.
 1. rendszeresen, papíron megjelenő, írott sajtótermékek számára a sajtótermék külalakjának-, tördelésének fejlesztésére kiírt pályázat:
 • Pályázhatnak azok a lapok, amelyek legalább heti rendszerességgel, legalább 1000 példányban megjelennek, és legalább 2 megyében/régióban terjesztik őket. A pályázó kiadványnak ezen 3 feltétel közül legalább 2-nek meg kell felelnie.
 • A következő költségekre nyújtunk résztámogatást:
  • technikai és infrastrukturális felszerelésekre. A támogatásból megvásárolt eszköz ára legtöbb bruttó 2500 lej lehet.  Kötelező legalább 2 árajánlatot csatolni a pályázathoz.
  • szoftverek vásárlására/bérlésére. Elszámolhatóak a tördelési/ kiadványszerkesztési/ fotós/ plakát készítéséhez szükséges/videó vágáshoz szükséges/ programok, vagy azok online előfizetései. Kötelező legalább 2 árajánlatot csatolni a pályázathoz.

A Sajtó Szaktestület csak online beküldött pályázatokat fogad el. Papír alapon pályázni ebben a kiírásban nem lehetséges.

A pályázat feltöltésének határideje 2021. augusztus 3., 16:00 óra.

A pályázat eredményének kiértesítő levele is online érkezik postafiókjába. Ezért kérjük, rendszeresen ellenőrizze a regisztrációnál megadott e-mail postafiókjának tartalmát!

Elszámolási szabályzatunk letölthető a www.communitas.ro honlapról.

Kérdéseikkel forduljanak a Communitas Alapítvány titkárságának munkatársaihoz: Elekes Réka – irodavezető, Kiss Kinga – referens.

Cím: Fundaţia Communitas, 400489 Cluj Napoca, Str. Republicii, nr. 60

Telefon/fax: 0264 – 594 570

Telefon/mobil: 0723 – 250 324, 0736 – 444 437

E-mail: 

 

További információk: https://communitas.ro/main/palyazas/current/0-0-0/Palyazati-felhivas-sajtotamogatasra-12