Román-magyar együttélésről szóló drámák

Erdély Külhoni

 Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2018. évi alapjából, a román-magyar együttélésről szóló drámák megírásának támogatására. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

A PÁLYÁZAT TÁRGYA: 100 év a lépcsőházban

Az elmúlt száz évet nagyon különbözőképpen élte meg a román, illetve a magyar közösség Romániában. Gyakorta ugyanazt a történelmi helyzetet is eltérően értelmezzük, és ezek a nagyon különböző nézőpontok hétköznapjainkra is rányomják a bélyegük. Kár volna mindezt ki nem mondani egy felnőtt társadalomban, amelyben a román és magyar közösségnek további együttélésre kell felkészülnie, amit a kölcsönös gyanakvás és az előítéletek lebontásával tehet meg.

Hogy látják ezt az elmúlt eseménydús századot azok, akik színházban gondolkodnak? Hogyan lehetne összefoglalni, megragadni egyetlen drámában mindazt, ami elválasztja, és ami összeköti a román és magyar közösséget közös hazájában, az idén százéves Romániában?

A Communitas Alapítvány mindennek a színházi nyelven való megfogalmazására drámapályázatot hirdet, amelyben sem korhatár, sem műfaji megkötés nincs.

A pályázat elküldésének határideje 2018. június 30., 16:00 óra.

További információk: http://communitas.ro/main/palyazas/current/0-0-0/Palyazati-felhivas-a-roman-magyar-egyuttelesrol-szolo-dramak-megirasanak-tamogatasara