POC 2014-2020

Erdély Külhoni

A Versenyképességi Operatív Program 2014-2020 (POC) alapvető célja a kutatásra és innovációra alapuló versenyképesség növelésének fenntartása és a gazdaság fejlesztése, 2 fő elemre épűlő beruházáson keresztűl:

  • A tudományos kutatás, technológiai fejlesztés és innováció megerősítése.
  • Az infokommunikációs technológia használatának, minőségének és hozzáférhetőségének növelése.

Támogatást kapnak az innovatív klaszterek, új innovatív cégek és a start-up-ok. Finanszírozott területek: biogazdaság, infokommunikációs technológia, a fenntartható energiarendszerek, környezetvédelem és klimaváltozás, öko-nano-technológia és korszerű anyagok.

Ugyanakkor a Program megcélozza az elektrónikus közszolgálatás használatát és ennek mínőségi fejlesztését.Támogatásban fognak részesülni az infokommunikációs technológia használata az oktatásban, kultúrában és az egészségügyben. Ennek megfelelően a Program támogatja a szélessávú internet (broadband) infrastruktúrájának  fejlesztését az egész országban, fontos kapcsolatot teremtve a vidéki és városi környezet között.

A Programnak 2 főtengelye lesz:

  • 1-es főtengely-Kutatásfejlesztés, technológiai fejlesztés és innováció (CDI) a gazdasági versenyképesség támogatására és vállalkozások fejlesztésére
  • 2-es főtengely-Infokommunikációs technológia (TIC) támogatása egy versenyképes digitális gazdaság rászére

Pályázatok folyamatos benyújtása a 2014-2020-as periódusban történik.

További információk: https://cepu.ro/hu/palyazatok-es-penzalapok/poc/