Pénzügyi vetélkedő erdélyi középiskolásoknak

Erdély Külhoni

Újra megszervezi középiskolás diákok számára az immár Pénzmágus nevet viselő pénzügyi vetélkedőt a Romániai Magyar Közgazdász Társaság. A tavalyi kiadáshoz hasonlóan, a verseny idén is 3 fordulóban lesz lebonyolítva, és az idei sorozatban is a csapatversenyre helyeződik a hangsúly, így 4 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők.

Mint közleményükben írják, a pénzügyi vetélkedő nem igényel különösebb szakmai képzést, bármilyen osztályban tanuló diákok jelentkezhetnek. A háromfordulós verseny során a diákoknak első körben néhány aktuális gazdasági kérdésre kell megtalálniuk a választ, majd egy esettanulmány megoldásával juthatnak el a marosvásárhelyi döntőbe.

Az első forduló online zajlik, majd a legtöbb pontot elérő csapatok továbbjutnak a regionális döntőkre, amelyeket 4 erdélyi városban szerveznek meg. Az elvégzett munka alapján a szakmai zsűri minden régióban kiválasztja a 6–9 legjobb munkát, ezek a csapatok személyesen is bemutathatják a munkájukat a regionális döntőben, ahol személyesen vesznek részt a versenyzők. A 4 regionális döntő győztes csapata vesz részt a marosvásárhelyi szuperdöntőn, hozzájuk csatlakozik majd a regionális döntők résztvevői közül a zsűri által kiválasztott további 3 csapat.

A második és harmadik fordulóban legjobban teljesítő csapatok pénzjutalomban részesülnek: a regionális döntő fődíja 1600 lej, míg a szuperdöntő díja 2000 lej. A második és harmadik helyen végző csapatok is jutalomban részesülnek.

A verseny tervezett összdíjazása 20.000 lej.

A csapatok jelentkezési határideje 2023. február 10. Regisztrálni az esemény weboldalán lehet.

 

További információk: https://www.penzmagus.ro/