Pedagógiai továbbképzés 2021

Online-tér Külhoni

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezi a magyarországi továbbképzéseket az érdeklődők számára, melyre várják a felvidéki jelentkezőket is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2021 év augusztusára magyarországi elismert/akkreditált továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget külhoni  magyar pedagógusok számára.

Általános tudnivalók

A tervezett 6 magyarországi továbbképzésre a határon túli magyar pedagógusszervezetek (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete, Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma és Muravidéki Magyar Pedagógusok Egyesülete) közösen tettek javaslatot.

A továbbképzésekre azok a Romániában (Erdély, Bánát, Partium), Szlovákiában (Felvidék), Ukrajnában (Kárpátalja), Szerbiában (Vajdaság, Észak-Bácska), Horvátországban (Drávaköz), Szlovéniában (Muravidék) állandó lakóhellyel rendelkező, magukat magyar nemzetiségűnek valló pedagógusok jelentkezhetnek, akik a 2020–2021-es tanévben magyar nyelven folytattak oktató-nevelő munkát a közoktatásban.

Az általános járványügyi szabályok értelmében a részvétel kizárólagos feltétele a COVID 19-elleni védettség igazolása.

A Magyarországon elfogadott védettségi igazolásokról itt tájékozódhatnak:
https://kormany.hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/vedettsegi-igazolasok

A jelentkezés módja

A Kárpát-medence bármely régiójából pályázó pedagógus a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége honlapján www.rmpsz.ro tanulmányozhatja a továbbképzések jegyzékét, és iratkozhat be a programokra a Továbbképzések → Magyarországi továbbképzések menüpont alatt.

Jelentkezni kizárólag online adatlap kitöltésével lehet 2021. július 20-ig.
Egy adott személy csak egy továbbképzésre iratkozhat be és nyerhet részvételi jogot.

Túljelentkezés esetén a beiratkozottak elfogadásáról az érdekvédelmi szervezetek (RMPSZ, SZMPSZ, KMPSZ, ÉMPE, VMPE, HMPF és MPE) maguk döntenek.
A romániai beiratkozottak részvételi jogáról az RMPSZ országos elnökségi tagjai döntenek a rendelkezésükre álló helyek függvényében (körzeti, megyei szinten).

A csoport megalakulása után értesítést küldünk a kitöltött adatlapon megadott e-mail címre.

Az RMPSZ országos elnökségi ülésén született határozat alapján a romániai jóváhagyott beiratkozottak 100 lej részvételi díj befizetése után nyerik el véglegesen a részvételi jogot. A befizetés módjáról időben értesítjük a kollégákat.

A továbbképzésre történő utazás költségeit nem áll módunkban megtéríteni.

Igazoló okiratok
A továbbképzés elvégzéséről a képző intézmények igazoló okiratot állítanak ki, amennyiben a résztvevők eleget tesznek a szolgáltató által megfogalmazott részvételi feltételeknek.

Kapcsolattartó személy:
Pöllnitz Ilona, programkoordinátor, Tel: +40 728-297095, e-mail: