Párkányi régió értékeinek felgyűjtése

Párkány Egyéb

A LIMES-ANAVUM Regionális Honismereti Társulás pályázatot hirdet az egykori párkányi járásban lévő falvak értékeinek felgyűjtésére. Leadási határidő október 1-e.

A pályázat célja: felgyűjteni majd elektromos ill. nyomtatott formában megjelentetni e gazdag régió értékeit, örökséget, ami még fellelhető, átmenteni a jövő nemzedék számára.

Pályázni az alábbi témákban lehet:

– a települések templomainak története
– a településekre került, (1939) vagy ott maradt lengyel menekültek története, sorsa, emlékjeleik, stb
– a helyi Csemadok szervezet története, (színjátszók, néptánc, stb).rendezvények fotók, krónikák, ill. még alapító tagok elmondása alapján
– emlékművek, emlékjelek, felgyűjtése fotókkal és leírással (ki állította mikor, milyen alkalomból)

Benevezni csak egy témakörben is lehet. Amennyiben lehetőség van rá, power pont formájában is le lehet adni, ha terjedelmesebb anyagról van szó, számítógépen elküldeni, vagy kulcson leadva kérjük továbbítani, esetleg postán elküldeni.

Pályázni lehet:

14 éves kortól nincs felső korhatár. Lehet egyénenként is, max. 3 fős csapatban is.

Pályázati leadás határideje, cím :

Postacím: Dániel Erzsébet Jókai utca 78.-94360 Nána
Email címek: – elnök, – alelnök.

A pályázati dolgozatokat szakemberek bevonásával értékeljük. Valamennyi pályázót értékes díjakkal jutalmazzuk, s természetesen a megjelenés után mind a község, mind a pályázó kap belőle.

A pályázat kiértékelése ünnepélyes formában nyilvános lesz, valamely településen, november hónapban a pályázók részvételével, közreműködésével.

Információt segítséget a megadott email címen, ill. helyi krónikákból, egyházi személyektől, helytörténészektől, a monográfiákból, községi hivatalokból lehet kapni. Minden feldolgozás forrását is fel kell tüntetni.

Bízunk abban, hogy a nagyon gazdag térségünket, sikerül közösen feltárni, s értékeinket közkinccsé tenni, hogy ne tűnjenek el, a településeinkkel együtt.

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC

A LIMES-ANAVUM Regionális Honismereti Társulás felhívása