Pályázat időseket ellátó szolgáltatásokra

Erdély Külhoni

A vidéki településeken és a 20 ezer lakosnál kisebb városokban élő időseken segítünk, ezért támogatjuk a házi beteggondozást, a nappali foglalkoztató és rehabilitációs központok létrejöttét, szociális konyha létrehozását, falugondnoksági hálózatot.
A pályázaton önkormányzatok, civil szervezetek és egyházak egyaránt részt vehetnek.
Az idős személyek nem jelenthetnek terhet a társadalomnak, a családnak, a helyi közösségnek és a helyi önkormányzatnak. Mindannyian felelősséggel tartozunk időseinkért. A kormányban ezért azt RMDSZ azt képviseli, hogy minél több támogatás olyan szervezetekhez jusson, amelyek idősgondozással foglalkoznak. A mostani pályázatból a szükséges felszerelések, berendezések beszerzésére, személyi költségek kifizetésére, útiköltségre lehet költeni, de gépjárművet is lehet vásárolni ebből az összegből.

A pályázat összköltségvetése 124 millió lej, a pályázatokat március 8-ig lehet benyújtani a minisztérium székhelyén.

A pályázat fontos előnye, hogy a minisztérium 2024. december 31-ig átvállalja ezeknek a központoknak és a szolgáltatásoknak a működési költségeit.

További információk: https://rmdsz.ro/aktualis/hirek/RMDSZ-idoseket-ellato-szocialis-szolgaltatasokra-palyazhatnak-az-onkormanyzatok-es-a-civil-szervezetek