Pályázat divatdíj elnyerésére

Erdély Hazai

A pályázók a pályaműveikben mutassák be, hogyan képzelik el a mai modern nő és férfi mindennapi öltözékének formavilágát, koncentrálva az ízlésre, a megvalósítás lehetőségeire, a színek harmóniájára, az egyéniség kifejezésének bemutatására.

Pályázat célja
A hazai öltözködéskultúra fejlesztése, az elegáns és a mindennapi (pret–a–porter) öltözékek használatának ösztönzése és megszerettetése.

Pályázat témájaA színek varázsa a divatban– öltözék és újrahasznosított anyagból készült kiegészítő (pl. táska, cipő, sál, kalap, kesztyű, ékszer)

Bírálati szempontok:
A pályázók a pályaműveikben mutassák be, hogyan képzelik el a mai modern nő és férfi mindennapi öltözékének formavilágát- illetve színvilágát, koncentrálva az ízlésre, a megvalósítás lehetőségeire, a színek harmóniájára, az egyéniség kifejezésének bemutatására.
Pályamunkának tartalmaznia kell:

  • Hogyan látják a divattervezők a színek hatását, varázsát az öltözködésre a kortárs divatban.
  • A pályamunkákban fontos a színek egyedi összhangját definiálni.
  • Részletes leírás a használt színek hatásairól, az alkalmazott színek használatának okairól, és a színek kontextusba való helyezése.
A pályázók maximum 2db elkészített modellel nevezhetnek a divatdíjra a névvel ellátott, kinyomtatott pályamű dokumentációval, melynek tartalmaznia kell a pályamű rövid leírását, műszaki dokumentációt, a szakmai bemutatkozást és a jelentkezési lapot, melyeket, az alábbi címre kérünk beküldeni:
Elegant Design, 1089 Budapest, Elnök utca 1.

A pályázati dokumentációt névvel, pályamunka megnevezéssel e-mailben is kérjük beküldeni.
A pályázati dokumentációnak az alábbi követelményeknek kell megfelelni:

  • 1 db maximum 10MB, maximum 5 oldalas műszaki dokumentáció PDF formátumban (a tervezési folyamat bemutatása rajzokkal, fotókkal, anyagvágatokkal, illetve anyagtípus megnevezésével, végleges színes tervekkel);
  • A pályamű rövid szöveges leírása (max: 3000 karakter) PDF dokumentumban;
  • A pályázó rövid szakmai bemutatkozása (max: 3000 karakter) PDF dokumentumban
A pályamű leírást, műszaki dokumentációt, a rövid bemutatkozást és a kitöltött jelentkezési lapot az alábbi e-mail címre kérjük küldeni: 

Díjak

  • I. helyezett: 300 000 Ft.
  • II. helyezett: 150 000 Ft
  • III. helyezett: 100 000 Ft

Különdíj: Az Elegant Design Zrt. felajánlja, hogy a különdíjban részesülő munkáját szériagyártásban elkészíti, és a tervezővel való megállapodás szerint saját csatornáin árusítja majd.

A pályázatok beérkezési határideje: 2022. szeptember 5.

További információk: https://palyazatok.org/hazai-oltozkodes-kultura-fejlesztese-tamogatasa-divatdij/