Ösztöndíjprogram

Sepsiszentgyörgy Külhoni
Százezer lejes keretösszegből 25 egyetemi végzősnek biztosít ösztöndíjat a sepsiszentgyörgyi tanács – jelentette be pénteki sajtóértekezletén Zsigmond József helyi tanácsos. A javaslatról mai ülésén dönt a megyeszékhelyi önkormányzat.

A négy hónapra szóló juttatás havonta 300 lej az alapképzést, 500 lej a mesterit és 1000 lej a doktori fokozatot elvégzőknek.

A 35 évnél fiatalabb pályázóknak sepsiszentgyörgyi lakhellyel kell rendelkezniük, egyetemi tanulmányaikat a világ akármelyik országában hivatalosan elismert intézményben kell végezniük. A legfontosabb feltétel az, hogy a szakdolgozat témája Sepsiszentgyörggyel, vagy Kovászna megyével kell, hogy kapcsolatos legyen. A pályázatok leadási határideje 2017. január 31.

A diákösztöndíj-program 2014-ben indult Zsigmond József javaslatára. Az elmúlt években nem volt annyi jelentkező, hogy a teljes keretösszeg elfogyjon.

Zsigmond József elmondta: több diplomamunkaként kidolgozott projektet valósítottak meg, egyiket például a város egyik legforgalmasabb utcájának felújításakor alkalmazták.

A diákösztöndíj-program a helyi tanács által 2009-ben indított líceumi ösztöndíjprogram kiegészítéseként jött létre.