Országos Népdaléneklési Verseny

Hazai
IV. “Nits Márta” Országos Népdaléneklési Verseny

1. Helyszín: Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, 1071 Budapest, Városligeti fasor 17-21.
2. Időpont: 2019. március 1. (péntek) 10.00
3. A verseny anyaga: Dunántúl népdalkincséből összeállított maximum 5 perces népdalcsokor. (Baranya, Belső-Somogy és Zselic, Északkelet-Dunántúl, Északnyugat-Dunántúl, Külső-Somogy és Nyugat-Tolna, Mezőföld és Délkelet-Veszprém, Sárköz és Kelet-Tolna, Szlavónia, Zala, Belső-Vas és Nyugat Veszprém tájegységek népdalai)

Javaslat az összeállításhoz:
– azonos gyűjtőtől származó dalok
– egy témakörhöz tartozó népdalcsokor
– népdalonként legalább két versszak ajánlott
– főleg régi stílusú dallamanyagból válogatni

4. Korcsoportok:
– I. korcsoport: 7-8. évfolyam
– II. korcsoport: 9-12. évfolyam

5. Kategóriák:
– 1. kategória: Szóló
– 2. kategória: Kisegyüttes (max. 3 fő)
– 3. kategória: Énekegyüttes (4-8 fő)
(A verseny erőforrásainak korlátait figyelembe véve oktatási intézményenként az 1. és 2. kategóriából kettő-kettő, a 3. kategóriából pedig csak egy nevezést tudunk elfogadni. Ezért javasoljuk, előzetes válogató verseny megrendezését.)

6. Értékelés:
A produkciókat szakmai zsűri hallgatja meg. A zsűri az eredményhirdetésen általános értékelést tart, majd a minősítések kiosztását követően igény szerinti személyes konzultáción véleményezi az előadásokat. A verseny keretében kiemelt arany, aranyezüst és bronz minősítést szerezhetnek a produkciók előadói. Ezen kívüli sorrendet a szervezők nem állítanak fel. A kategóriák értékelése külön történik. A versenyzőket a saját korosztályuktól elvárható színvonalhoz viszonyítva értékeli a zsűri.

7. Jelentkezés:
A jelentkezést a Martin György Kulturális Egyesület honlapján (http://www.martinkult.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tehetik meg, ahol az alábbi adatokat kell megadni: 
– A jelentkező neve, életkora (csoportos kategóriák esetén az együttes neve, létszáma)
– A népdalcsokor elnevezése
– Felkészítő tanár neve
– Oktatási intézmény neve

8. A verseny jelentkezési határideje2019. február 8. péntek, éjfél
Kérdés esetén bővebb információ a  e-mail címen kérhető.

9. Egyéb információ
A népdalverseny résztvevőinek lehetősége van arra, hogy a verseny és az eredményhirdetés után részt vegyenek a MEGiNT további programjain. Ehhez szállás és étkezés korlátozott számban igényelhető. Az ilyen jellegű igényeket kérjük, hogy a honlapunkon található jelentkezési lapon az “Egyéb kérés, megjegyzés” rovatban jelezzék.