Népi Játékok Rendezvényekre

Hazai
Népi Játékok Rendezvényekre

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által szervezett rendezvényre az egyesületünk tulajdonában lévő népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk

A támogatottak köre: önkormányzatok, művelődési házak és központok, társadalmi- és civil szervezetek, egyházak, kisebbségi önkormányzatok, hagyományőrző rendezvényeket szervező cégek, vállalkozók Magyarországról és a határokon túlról, magyarok által lakott településekről

A pályázat célja: a régi magyar hagyományokat, szokásokat, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Ezek mellett kipróbálhatják az összegyűjtött eszközös népi játékokat. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit. Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek. 

Kiíró: a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület a néphagyományok megőrzését tűzte ki célul fesztiválokon szórakoztatva a résztvevőket népi és történelmi játékokkal. A gyermekek foglalkoztatásában nagy tapasztattal rendelkező játékmesterek közel 10 éve vesznek részt ehhez hasonló programokban, a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesületben, melynek megszűnése után alapították meg jelenlegi szervezetüket. Ezen tapasztalatok felhasználásával dolgozták ki a néphagyományok bemutatását játékok segítségével. Különböző ünnepekhez különböző programokkal kapcsolódunk. A vidám hangulatú közös játék után pozitív élményekkel távoznak a résztvevők
Az éves programunk az évszakok függvényében a következőként alakul:
– május – augusztus a nyári ünnepekhez kötődő hagyományok
– szeptember – október szüret, őszi betakarítások
– november – december a népi játékokba beleépítettük a névnapok jellegzetességeit (Márton, András, Katalin, Miklós, Luca) és az ünnepek hangulatát (Advent, Mikulás, Karácsony) szokásokkal kiegészítve.
– január – februári a Farsang jegyében készült, busójárással, kiszebábbal, bolondos zenés – táncos játékokkal a régi fonókból.
– március – áprilisra két fajta programot terveztünk egy forradalmit és egy húsvétit.

A program lebonyolítása: minden résztvevő kap egy regisztrációs lapot, melyen rajta van minden játék neve, grafikája. Erre a játékok kipróbálása után pecséteket gyűjthetnek. Ha minden játékot kipróbált jutalmul kap egy égetett faérmet.

Teljes támogatási időszak: 2018. január 20. és 2019. április 10. között megrendezésre kerülő rendezvények.
– Téli időszak: 2018. január 20.-április 10. és október 10.-2019. április 10.
– Nyári időszak: 2018. április 11.-október 9.

Játék-összeállítások különböző mennyiségű játékkal:
A. Nagy csomag elemei
– Kézzel hajtott kosaras fakörhinta
– 30 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében
– FONÓ – kézműves játszóház – tésztából kenyérbába készítése, melyet formáznak, magokkal díszítenek a gyermekek. Kis kemencében kisütjük, és haza lehet vinni (dísztárgy, nem étkezési célra)
– Íjászat – oktatás kipróbálás
– 50 db asztali logikai fajáték

A rendezvény összköltsége650 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: a játékmesterek költségei, regisztrációs lapok, díjak: égetett fa érmek- kézműves termék, (melyek értéke 500/ db, ennek előállítási költségeit számoltuk: 250 Ft/db), alapanyagok, amortizációs költségek, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei és a játékok bérleti díja.

Önrész:
– a téli időszakban: 145 000 Ft
– a nyári időszakban: 175 000 Ft.
Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat (minden gyermek ajándékot kap, egy fába égetett érmet, szalagra fűzve), a diplomákat, a játékmesterek költségeit.

Régi pályázóknak: Azon intézmények számára, akikhez a programunkkal már ellátogattunk, akár a Boglárka Hagyományőrző Egyesülettel, akár a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesülettel az önrész
– a téli időszakban: 128 000 Ft
– a nyári időszakban 158 000 Ft, és a pályázati űrlap 4. pontját nem kell kitölteni.

B. Közepes csomag elemei:
– Kézzel hajtott kosaras fakörhinta és 
– 30 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében: 

A rendezvény összköltsége580 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: a játékmesterek költségei, regisztrációs lapok, díjak: égetett fa érmek- kézműves termék, (melyek értéke 500/db, ennek előállítási költségeit számoltuk: 250 Ft/db), alapanyagok, amortizációs költségek, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei és a játékok bérleti díja.

Önrész:
– a téli időszakban: 114 000 Ft
– a nyári időszakban: 145 000 Ft.
Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat (minden gyermek ajándékot kap, egy fába égetett érmet, szalagra fűzve), a diplomákat, a játékmesterek költségeit.

Régi pályázóknak: Azon intézmények számára, akikhez a programunkkal már ellátogattunk, akár a Boglárka Hagyományőrző Egyesülettel, akár a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesülettel az önrész
– a téli időszakban: 98 000 Ft
– a nyári időszakban 129 000 Ft, és a pályázati űrlap 4. pontját nem kell kitölteni.

C. Kis csomag (felnőtt részére is) elemei:
– 20 féle nagyméretű népi játék az aktuális hagyományok jegyében
– asztali logikai fajátékok, ördöglakatok, társas fajátékok
Ez a csomag olyan játékokat tartalmaz, melyeket a felnőttek is nagyon kedvelnek, de a kiskorú risztvevők is szeretnek. Mindegyik játékban van valami furfang, ami a megoldást megnehezít, így igazi kihívást és gyakorlást igényel.

A rendezvény összköltsége520 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: a játékmesterek költségei, regisztrációs lapok, díjak: égetett fa érmek- kézműves termék, (melyek értéke 500/ db, ennek előállítási költségeit számoltuk: 250 Ft/db), alapanyagok, amortizációs költségek, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei és a játékok bérleti díja.

Önrész: 
– a téli időszakban: 89 000 Ft
– a nyári időszakban: 110 000 Ft.
110 000 Ft. Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat (minden gyermek ajándékot kap, egy fába égetett érmet, szalagra fűzve), a diplomákat, a játékmesterek költségeit.

Régi pályázóknak: Azon intézmények számára, akikhez a programunkkal már ellátogattunk, akár a Boglárka Hagyományőrző Egyesülettel, akár a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesülettel az önrész
– a téli időszakban: 79 000 Ft
 a nyári időszakban 95 000 Ft, és a pályázati űrlap 4. pontját nem kell kitölteni.

Általános tudnivalók:

A pályázatok benyújtásának módja: az egyesület honlapján keresztül: http://www.fakorhinta.hu Itt előbb regisztrálni kell, majd a választott pályázat formanyomtatványát kitölteni, ezután kinyomtatni, aláírva, lepecsételve PDF vagy JPEG formátumban feltölteni, vagy e-mailben a  e-mail címre elküldeni.

A pályázat benyújtási határideje
I. forduló: 2018. február 5. 
II. Ezt követően minden hónap 5. napja, 2019. február 5.-ig.

Szállítási költség: 70 Ft/km (az egyesület székhelyétől, Tiszakécskétől számolva)

Elbírálás: A beadási határidőt követően 10 napon belül.

Értesítés: Az elbírálástól számítva 10 napon belül e-mailben.

Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, a nyertes pályázók számára a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.

Érdeklődni lehet: e-mailben a  vagy  címen vagy telefonon az egyesület elnökénél. Telefonszám: Lőrincz Teréz 06 70 / 615 6275.

Bővebb információ a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület honlapján található: http://www.fakorhinta.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.)