Nemzetközi Film és Zenei Együttlét

Hazai
Nemzetközi Film és Zenei Együttlét

Monostori Erőd – Komárom
2017. április 27 – május 1.

Az év tematikája: REFORMáció

Nevezési szabályzat:
(A következők csak a Magyarországról nevezőkre érvényesek. A külföldről nevezőkre az angol nevezési szabályok érvényesek.)

1. Általános tudnivalók
Nevezni lehet bármikor készült film és video alkotást.
A nevezett művek száma és időtartama nem korlátozott.

2. Nevezési lap
– Nevezési díjat nem kell fizetni. A fesztiválra nevezett/postán elküldött bemutató kópiákat nem postázzuk vissza, a fesztivál archívumában helyezzük el.
– Az online nevezési lapot kitöltve, a kinyomtatott példányt aláírva küldje el címünkre 2017. január 10-ig a bemutató DVD mellékelésével vagy a film online feltöltésével.
Online feltöltéshez szükséges jelszót és elérhetőséget válaszlevélben küldjük meg a nevezés sikeres beküldése esetén a levelezési címnél megadott e-mail címre!
– online linket is elfogadunk (Vimeo, Youtube…).

3. Online feltöltéshez javasolt formátumok:
– Standard Definition (SD) digitális felvételi formátumok (Professional DV, miniDV, Digital8, DVCAM stb.) esetében lehetőség szerint MPEG-2 PAL DV tömörítés
– High Definition (HD) digitális felvételi formátumok (HDV 720p, HDV 1080i és egyéb HD) esetében lehetőség szerint MPEG-4 H.264 (MPEG-4 AVC) tömörítés

4. Néhány tudnivaló a filmkópiával kapcsolatban, ha az előzsűri a programba válogatja a filmet:
– A Fesztiválnak nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.
– Az angol feliratos kópiának legkésőbb 2017. április 10-ig a fesztiválra meg kell érkeznie, és a Fesztivál rendelkezésére kell hogy álljon 2017. május 2-ig. A feladónak minden esetben értesítenie kell a Fesztivált, hogy milyen módon, mikor küldte el a kópiát, és közölnie kell az azonosítási, illetve postázási számot.
– A filmek postázását minden esetben előre kell fizetni. A Fesztivál kizárólag a vissza-postázást fizeti.
– A kópiák a Fesztivált követő négy hétben lesznek visszapostázva. Amennyiben a visszapostázási cím különbözik a feladási címtől, kérjük, jelezze ezt a jelentkezési lapon.
– A filmet illető bármilyen sérülést a kézhezvétel után, két héten belül, bármilyen vetítést megelőzően kell jelezni.
– Sajnálatosan belátva a digitális technológia győzelmét a hagyományos vetítési technikák felett, 2013 évtől az általunk elérhető legjobb minőségű, projektoros vetítési módszerre álltunk át. (Megjegyezzük, hogy Magyarországon lassacskán megszűnnek a hagyományos vetítési technikával rendelkező artmozik.)

5. Nevezhető kategóriák:
Általános
– Nevezhető bármilyen rendszerű film és video, képi – zenei – hangi kísérlet, játékfilm, kisjátékfilm, animáció, dokumentum stb., amely a fenti gondolatkörbe illeszkedik.

Kisebbségi
– Nevezhető minden olyan alkotás (film és video) és előadás (archaikus népzene, rítus vagy ezek mai kreatív feldolgozása), amely valamely szempontból a kis népek, a szellemi, az életmódbeli és egyéb (etnikai, vallási, szexuális, zenei stb.) kisebbségek problémáival foglalkozik.

“Porlepte dobozok”
– Nevezhető minden olyan, a történelem vihara által elsodort film, amely gazdasági, elszigeteltségbeli vagy politikai oknál fogva nem vagy csak helyi szinten kerülhettek nagyobb közönség elé, vagy néhány vetítés után dobozba került. Eltűnt világok lenyomatát, az idő múlásával művészi értéküket őrző filmeket keresünk.

Az év tematikája: “REFORMáció”
Várjuk bármely vallás, felekezet vagy az azoktól távol álló csoportok megújító, újraformáló törekvéseit bemutató alkotásokat, az újrakezdő emberek történeteit és az újraformált sorsokat bemutató filmeket. Továbbra is várjuk a film formanyelvének újraformálóit. Idei „együttlétünkre” örömmel fogadjuk a globalizáció-ellenes és a környezettudatos mozgalmak reformereit valamint a kulturális közvetítést megújítókat.

“ÚTON” Online Filmfesztivál
– Az “ÚTON” Online Filmfesztivál kategóriába nevezett filmeket előzsűri szelektálja várhatóan 2017 január végéig. A programba beválogatott filmek azonban a szokványos fesztivál mozikon túl a fesztivál internetfelületén is láthatóak lesznek 2017 év március 1. és április 28. között.

6. A film nyelve
A fesztivál programjába való bekerülés esetén csak ANGOL FELIRATOS kópiát fogadunk el.

7. Nevezési határidő
Kérjük, hogy a nevezési lapot és a bemutató DVD kópiát 2017. január 10-ig küldje meg címünkre (“FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA 2017”, 9022 Győr, Apáca u. 38.), vagy digitális formában töltse fel a nevezési értesítőben felajánlott helyre.

8. Adatok megjelenése
Az online nevezési adatok és szövegek – a személyes adatokon kívül – feldolgozás után automatikusan megjelennek a fesztivál weboldalán. Ahol külön követhető a nevezés és a kópia/feltöltés beérkezése. Arról külön értesítést nem küldünk.

9. Vetítések
A Fesztivál fenntartja a jogot, hogy propaganda anyagként nem kereskedelmi célokra felhasználja a film egészét a média különböző területein, és bemutató valamint oktató vetítéseken, ill. felhelyezze a film részletét (max. 3 percet a hosszú filmeknél, ill. a rövidfilmek teljes hosszának 10%-át) a fesztivál weboldalára.
A fesztiválra beválogatott filmek bemutatásra kerülnek a fesztivál várható közép-európai régiós helyszínein.
http://mediawavefestival.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
Pályázati dokumentumok