Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó

Bácsfeketehegy Egyéb

A versenyre minden 9. életévét betöltött magyar nyelvű amatőr versmondót várunk a Kárpát-medence területéről gyermek-, ifjúsági-, felnőtt- és szépkorú kategóriában. A jelentkezőknek készülniük kell két művel az egyetemes magyar irodalomból, valamint egy verssel vagy prózával a határon túli (vajdasági, erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, muravidéki, tengerentúli) magyar irodalomból.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is várunk 6–8 éveseket a rendezvényre. Ők versenyen kívül mondhatják el szabadon választott szövegüket, amelyet a szakbizottság véleményez, de nem rangsorol.

 

Az idei találkozó egyben elődöntője a Gyurkovics Tibor Kárpát-medencei Vers-, Prózamondó és Verséneklő Versenynek felnőtt és ifjúsági versmondók részére, amelyről bővebb információt a következő linken kaphatnak: https://www.vmhk.hu/gyurkovics-tibor-orszagos-vers-prozamondo-es-verseneklo-verseny-versenyfelhivas/

 

A résztvevőket 2022. november 26-án délelőtt 9 és 10 óra között várjuk a bácsfeketehegyi kultúrotthonba (JNA 24.). A verseny hagyományosan elődöntővel kezdődik szombaton 10 órakor és a vasárnapi döntővel zárul.

 

A hozzájárulási díj 500,00 dinár. Egy kísérőnek ingyenes a részvétel, további kísérőket önköltséges alapon tudunk fogadni, amennyiben előre jelzik részvételi szándékukat.

 

Érdeklődni Barta Júliánál a 024/4738-003-as telefonszámon lehet hétköznapokon 19–21 óráig, vagy Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os mobilszámon.

 

Jelentkezni a Google űrlap kitöltésével IDE kattintva lehet!

 

A jelentkezéskor kérjük küldjék el a kiválasztott szövegek word alapú, vagy szkennelt változatát archiválás céljából.

Jelentkezési határidő: 2022. november 18.

 

A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.

 

Támogatók:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási közösségi Titkárság

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

Magyar Nemzeti Tanács

Kishegyes Község Önkormányzata

Solymosy Könyvesház

Forum Könyvkiadó Intézet

 

Ünnepeljük együtt a verset!

Forrás: VMMI