MVM Edison Light Up!

Hazai

A JÖVŐ ENERGETIKAI INNOVÁCIÓIT KERESI AZ MVM EDISON PROGRAMJA

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázatot és startup versenyt startup-ok, spin-off-ok, kis- és középvállalkozások, illetve felsőoktatási hallgatók, magányszemélyek számára. A pályázat szakmai partnere az IBM.
Az MVM Csoport új stratégiájában célul tűzte ki a kutatás, a fejlesztés és az innováció támogatását, illetve hogy felkutatja az innovatív ötleteket és segíti megvalósulásukat. Az MVM Csoport elsősorban olyan kreatív energia hatékony megoldásokat és technológiai újításokat keres, amelyek később betudnak épülni mindennapjainkba.
Az MVM Edison program célja egy olyan start-up ökoszisztéma kiépítése, amely alkalmas a jelenleg hazánkban fellelhető energetikai és energiatudatossági ötletek, illetve oktatási témájú hardverfejlesztésekkel és szoftverfejlesztésekkel, valamint a fenntartható designnal kapcsolatos kezdeményezések inkubálására.
A program az inkubáción túl, továbbképzéssel és mentorok bevonásával járul hozzá a termékek, fejlesztések sikerességéhez, piacra segítéséhez.
A technológiai fejlesztések felkutatása érdekében indul el a program első része, az MVM Edison Light Up! pályázat és verseny. A program szakmai partnere az IBM, amely speciális szakmai szolgáltatásaival segíti a hazai energetikai innovációk nemzetközi minőségének elérését és piacra lépését.
A pályázatra az alábbi négy kategóriában lehet benyújtani pályaműveket:
1. General energy generation and usage
Smart energy
Smart grids
Renewable energy

2. Personal/household energy generation and usage
Smart home
Homes are operated by electronic devices
Intelligent feedback

3. Office/industry energy generation and usage
Renewable energy
Dynamic power consumption

4. Public/city energy generation and usage
Smart mobility
Electric vehicle charging

A jelentkezéseket 2016. december 5. és 2017. február 17. között lehet feltölteni a http://www.mvmedison.hu oldalon.