Muzsikál az erdő – irodalmi pályázat

Hazai
“Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat, 2017

Jókai Anna, Kossuth Nagydíjas írónő védnökségével
A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a Muzsikál az erdő” 2017 évi rendezvénysorozatának alkalmából.
Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.
A “Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.
“Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”
A “Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:
felnőttek:
Olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

gyermekek: 8 -18 éves korig.
A gyermekektől meséket várunk max. 3 oldal terjedelemben. A témát a “Muzsikál az erdő” szellemiségéből merítsenek.
Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként world dokumentum formájában kérjük beküldeni. e-mail: .

A file név tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János “Zene” című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.
A nevezési díjmentes.

A művek beküldési határideje: 2017. június 1.
A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.
A zsűri elnöke: Győrffy Ákos
A zsűri tagjai: Alföldyné Dobozi Eszter, Vasvári Csaba, Matúz Viktória

Díjazás: wellness hétvégék, értékes tárgyjutalmak.
Az első három helyezett mű előadásra kerül a “Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvényén, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján, illetve a http://www.litera.hu irodalmi portálon.
Az arra érdemes alkotások elhangoznak a “Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok, illetve a “Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.
Az eredményeket közzétesszük honlapunkon, várhatóan 2017. június 30-án.
http://www.muzsikalazerdo.hu -n.

Információ: Vasvári Csaba, Matúz Viktória,
http://www.muzsikalazerdo.hu/2014/index.php