Mindszenty bíboros , mint példakép

Felvidék Hazai
2021. 11. 22. – 2022. 02. 28.

 

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány tanulmányi versenyt szervez Mindszenty bíboros születésének 130. évfordulójához közeledve

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány elkötelezett abban, hogy minél több emberrel ismertessünk meg olyan személyeket, akik élete, munkássága mintául szolgálhat mindannyiunknak. Ennek jegyében a Magyarországi Mindszenty Alapítvány társszervezésével hirdetjük meg születésének 130. évfordulójához közeledve a „Mindszenty bíboros , mint példakép” című tanulmányi versenyüket.

A Kárpát-medencében élő 9-12. évfolyamos diákoknak szóló kezdeményezésük egyik célja, hogy minél több fiatal találkozzon Magyarország utolsó hercegprímásának nevével, a versenyben való – remélhetőleg minél nagyobb létszámú – részvétellel pedig elmélyedjenek életében, megtörhetetlen jellemében, hűségében, kitartásában és mindazon értékekben, amelyek végigkísérték földi életét.

A 2021/22-es tanéven átívelő kétfordulós verseny 1-10. helyezettjei díjazásban részesülnek.

Az első fordulóra a tanulók az esszé beküldésével jelentkezhetnek, amelynek határideje 2022. február 28. Az esszéket elektronikus, gépelt formában kell eljuttatni az  e-mail címre.

Az e-mailben beküldött esszé beérkezésének határideje 2022. február 28. 23:59.

A versenyhez kapcsolódó információk megtalálhatóak az alábbi oldalon ITT.