Média a Családért-díjak 2019

Felvidék Ösztöndíj

A díj célja, hogy a család – örömeivel és gondjaival együtt – ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben. Nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televízió-műsorokat, internetes írásokat jutalmaz, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg, és céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a problémák megoldásához, a családban való boldog élethez.

A díjra jelölt munkák között kiemelt téma a párkapcsolati elköteleződés, a házasságok megóvása, a válás megelőzése, a jól működő családok „titka”, a gyermekvállalás, az örökbefogadás, a generációk sikeres együttélése, a gyermeknevelés, a családok épségének társadalmi szerepe. A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia a fontos üzenetet esetleg olyan korosztályokhoz és olyan értékrendű emberekhez is, akik a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak, illetve kevésbé tartják fontosnak.

Az 500 000 forint pénzjutalommal járó elismerést a zsűri által havonta kiválasztott jelöltek közül minden évben egy jelöltnek ítélik oda. A 12 jelöltet a Képmás magazin is bemutatja az év 12 számában. Közülük kerül ki a Családbarát Médiáért-díj győztese, és az év különdíjasai is.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét. Négy tagú zsűri – Erdélyből Csinta Samu, Felvidékről Molnár Judit, Délvidékről Tóth Lívia és Kárpátaljáról Kőszeghy Elemér újságírók – hónapról hónapra küldték térségükből a családról megjelent anyagokat. Az ebből válogatott 12 jelöltből is szakmai zsűri választja ki a győztest.

Külhoni Média a Családért-díj 2019 jelöltjei
A jó család összezár – Szomolai Andrea, Magyar7
Szorongó helyett boldog gyereket! – Magyar fejlesztésű programon keresztül tanítják a boldogságra való képességet – Gruik Zsuzsa, Magyar Szó
Hanna és Kincső az első pillanattól a családunkhoz tartozik – B. Vida Júlia, Magyar7
Mind a miénk! – Nyolc gyermeket nevel az oromhegyesi család – Jenei Klementina, Magyar Szó
Dundi. Piszkafa. Gyermekünk súlyos gondjai. – Csatlós Tünde, Nőileg
Baba kémcsőből, és ami előtte vagy utána van – Szász Cs. Emese, liget.ro
Naplementéig a szabadban – Bíró Tímea, Hét Nap
Ünnep volt az abaúj-tornai református egyházmegyei család nap – Nagy Emese és Bartók Csaba, hirek.sk
Naponta megélni a népi kultúrát: az Ádám család – Péter Beáta, liget.ro
A ház az enyém, az udvar az övé – „otthonunk” egy kamion volt – Forró Gyöngyvér, Nőileg
Elég az elég jó? – Amikor az ember nevel – Asztalos Ágnes és Magyari Tekla, Nőileg
Köszönjük, hogy az életünk része volt – Bokor Klára, Magyar7

A jelölt pályaművek a Képmás oldalán olvashatók.

2020. január 10. 24.00-ig lehet szavazni a magyarországi és idén először a külhoni Média a Családért-díj 2019 közönségdíjasaira a mediaacsaladert.hu oldalon.

A díjakat nagy külséségek közepette adják át Budapesten január 16-án.
(Forrás: https://mediaacsaladert.hu/ SZAKC)