Matematikaverseny Újvidéken

Újvidék Egyéb

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat a 2022/2023. tanévre is meghirdeti a TIT Kalmár László Matematikaversenyt.

Az idei lesz az ötvenkettedik ilyen verseny, Magyarország legrégebbi, általános iskola szintű matematika megmérettetéséről van szó.

A vajdasági fordulót az idén is a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezi. A versenyre minden matematikát szerető 3. és 8. osztály közötti általános iskolás jelentkezését várják. A verseny célja a matematikai ismeretek terjesztése, a matematika népszerűsítésének érdekében: a matematika ismeretének és alkalmazásának hangsúlyozása a társadalomban, a gazdasági életben, illetve a mindennapokban; a tanulók problémamegoldó képességének, kreativitásának összehasonlítása a 3–8. osztályos diákok körében, matematikai ismereteik felmérésének lehetősége objektív eszközök segítségével; a sportszerű verseny- és küzdelem népszerűsítése. A verseny határon túliak számára kétfordulós, megyei, a mi esetünkben vajdasági és magyarországi szervezésű.

A megyei/területi fordulót Újvidéken szervezik majd meg, a pontos helyszínről később értesítik a jelentkezőket. A versenyre az alábbi elérhetőségeken lehet bejelentkezni:

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, Újvidék, kapcsolattartó: Losonc Tibor, tel.: 069/403-0011, e-mail: . Jelentkezéskor el kell küldeni a versenyző diák teljes nevét, azt, hogy melyik osztályba jár és melyik iskolát képviseli.

Az adatsornak tartalmaznia kell a felkészítő tanár, illetve szülő nevét és elérhetőségét is. A megyei fordulóra történő jelentkezés határideje: 2023. március 6., hétfő. A megyei forduló időpontja: 2023. március 17., péntek, 16 óra.

Amennyiben a versenyző megkülönböztetett bánásmódot igényel (pl. feladatsor nagyítása), a szervezők kérik, hogy a jelentkezéskor ezt jelezzék.

Forrás: Magyar Szó