Márton Áron-ösztöndíj

Erdély Hazai

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázatot hirdet a 2023-as évben szülőföldjükön felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató, határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik részére a Balassi Bálint-ösztöndíjprogram Márton Áron-ösztöndíjában való részvételre.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a pályázaton elnyerhető ösztöndíjjal a felsőoktatásban tanuló, kiemelkedő tehetségű és szorgalmú külhoni magyar fiatalok tehetséggondozását kívánja elősegíteni. A nyertes pályázók részére vezetőtanár által segített tudományos-kutatási hátteret biztosít, tudományos-kutatói vagy művészeti teljesítmény elérését támogatja. Az ösztöndíj folyósítása a hallgatók és vezetőtanáraik részére az ösztöndíjszerződésben foglaltak teljesítését követően történik.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. február 21., kedd déli 12.00 óra (közép-európai idő/CET/).

A hallgatói ösztöndíj mértéke a 2023-as évben 360 000 Ft/fő, a vezetőtanárok támogatásának mértéke 150 000 Ft/tutorált hallgató.

További információk:  https://sapientia.ro/hu/hirek/megjelent-a-marton-aron-osztondij-a-tehetseges-kulhoni-magyar-fiatalok-tudomanyos-kutatoi-tevekenysege-tamogatasara