Marosvásárhelyi Színház pályázata

Erdély Külhoni

PÁLYÁZATOT HIRDET A MAROSVÁSÁRHELYI SZÍNHÁZ FIATAL RENDEZŐK SZÁMÁRA

Nemzetközi pályázatot hirdetett a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata 35 év alatti rendezők számára, akik legfeljebb nyolcszereplős előadással pályázhatnak, jutalomként pedig megvalósíthatják elképzelésüket a társulattal.
Románia egyik legjelentősebb alkotóműhelyének számító színház számára fontos, hogy lehetőséget biztosítson fiatal színházi alkotók számára, ezért hirdették meg a pályázatot a 2018/2019-es évadra. A jelentkezőknek egy kistermi, legfeljebb nyolcszereplős előadás létrehozására kell beküldeniük a pályázatukat műfaji megkötés nélkül.
A pályázatnak tartalmaznia kell a jelentkező portfólióját, valamint az előadás részletes tervét, vagyis a rendezői koncepció leírását, az alkotói stábot, a díszletre, a jelmezre és a szereposztásra vonatkozó elképzeléseket.

A pályázatok beküldési határideje 2018. augusztus 5.

 Eredményt öt nappal később, augusztus 10-én hirdetnek. A győztes pályázó előadásának bemutatóját október 5-ére tűzték ki.
A világ bármely országából, bármely nyelvterületéről jelentkezhetnek alkotók, akik számára először hirdetett ilyen pályázatot az erdélyi színház.
Figyelem: a pályázatokat a e-mail címre várják!