“Magyar kultúráért és oktatásért”

Erdély Külhoni

Ismét meghirdetésre került a “Magyar kultúráért és oktatásért” elnevezésű, magyar kisebbségeknek szóló pályázati felhívás.

A pályázat keretében a magyar közösség céljait szolgáló kulturális és oktatási programok, ahhoz kapcsolódó tevékenységek, írott és elektronikus média, könyvkiadás, civil szervezetek, egyházak, belső egyházi jogi személyek, intézmények működése, valamint fejlesztések és ingatlanberuházások támogatására lehet pályázni. A központi pályázati kiírás esetében ingatlan- és gépjárművásárlás is támogatható – közölte az államtitkár.

2020-ban Romániából 11 tanulónak tudnak ösztöndíjat biztosítani.

Az ösztöndíjat azok a külhoni hallgatók nyerhetik el, akik szülőföldjükön jogi tanulmányokat végeznek és érdeklődnek a gazdasági jog iránt. A harminc ösztöndíjast év közben magyarországi ügyvédek folyamatosan segítik, tutorálják, a nyári gyakorlatukat pedig neves budapesti ügyvédi irodáknál töltik.

Jelentkezési határidő:  A pályázat központi kiírására 2020. január 31-ig, a regionális kiírásokra – régiónként néhány nap eltéréssel – január végéig lehet beadványokat benyújtani.

További információk: https://www.erdely.ma/potapi-ketszeresere-no-a-magyar-kulturaert-es-oktatasert-palyazat-keretosszege/