Komáromi Mérföldkövek 2023

Komárom Hazai

A Pro museum Polgári Társulás és minden társszervező nevében szeretnénk felkérni Önöket, hogy 2023-ban is tiszteljék meg részvételükkel helytörténeti konferenciánkat Komáromban. A konferenciát 2023. április 27-én csütörtökön tervezzük megtartani a Duna Menti Múzeum főépületében. Ha valami oknál fogva konferenciát a megadott időpontban vagy helyen nem volna mód megtartani, az helyszínváltozást vagy az elnapolást időben jelezzük.

Idén sem láttuk értelmét egy témára korlátozni az előadásokat, azonban szívesen vesszük ha kutatásaik tárgyából aktuális évfordulókkal, vagy idén kiemelt tartalommal kapcsolatos részeredményekkel jelentkeznek. Természetesen csak felvidéki helytörténeti témákban várunk előadásokat. Az előadókat jelentkezésük idejének sorrendjében jegyezzük fel a lehetséges előadói létszám eléréséig.

A jelentkezés feltétele:

előadó neve, előadás címe

-szlovák és/vagy magyar nyelvű absztrakt küldése (legkésőbb április 10-ig), melynek karakterszáma lehetőleg 1000-2000 között maradjon szóközökkel együtt.
Kérjük a fordítás miatt, az absztrakt ne tartalmazzon idézeteket és költői fordulatokat, legyen egyszerű, érthető és lényegretörő. Részleteket és pontos adatokat nem kell tartalmaznia, arra a leadandó kézirat szolgál.
-Az előadások további feltétele a leadandó kéziratok elektronikus és nyomtatott megjelentetésébe való beleegyezés.
Aki előre tudja hogy nem kíván kéziratot leadni, azt arra kérjük hogy ezt előre jelezze. Ebben az esetben azonban fenntartjuk a jogot, hogy természetesen előzetes egyeztetés mellett, előnyben részesítsünk további érdeklődőket.

Elsősorban szlovák vagy magyar nyelvű előadásokat várunk. Kérjük a tisztelt előadókat előadásaik ideje ne haladja meg a 15 percet. Emellett 5 perc vita áll minden előadó rendelkezésére. A végleges prezentációkat ajánlott pdf formátumba is konvertálni, s a konferencia előtti napokban e-mailben elküldeni.

Aktuális könyvismertetésekre (max. 7 perc) külön szekcióban kerül sor. A bemutatni kívánt könyvek könyvészeti adatait kérjük átküldeni.
Kérjük szándékukat mielőbb jelezzék. Könyvárusításra/ -cserére az előző évekhez hasonló módon lesz lehetőség.

Előzetesen kérjük hogy a konferenciarészvétel feltételével, a konferenciával kapcsolatos fénykép- és videofelvétel készítésével, és azok interneten és egyéb sajtótermékekben való esetleges felhasználásával a helyszínen nyomtatvány aláírásával egyezzenek bele. Részvételük az aktuális járványügyi előírásokkal összhangban kell történnie, az esetleges változásokat a konferencia előtt jelezzük.