Képzőművészeti pályázat

Online Hazai

A kerepesi Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár nyilvános képzőművészeti pályázatot hirdet Magyarországon élő hivatásos képzőművészek számára Szabó Magda írónő személye és életműve előtt tisztelegve.

A pályázattal szeretnénk ráirányítani a figyelmet az élete utolsó éveit Kerepesen töltő alkotó művészetére, vizuális emléket állítani regényeinek, novelláinak szereplői, helyszínei előtt. Olyan munkákat várunk, amelyek kapcsolódnak e művekhez, legyen szó akár prózájáról, akár verseiről, de Szabó Magdát ábrázoló portréval, életképekkel is lehet nevezni.

A pályázatokat az alábbi művészeti területekről várjuk technikai megkötés nélkül:

  • festészet
  • grafika
  • kisplasztika
  • éremművészet
  • fotóművészet
  • kollázs-montázs

A művek vegyes technikával is készülhetnek!

A pályázati anyagokat e-mailben, befotózva, legalább 300 dpi felbontású JPG mellékletként kell elküldeni a honlapunkról (kerepesmuvhaz.hu) letöltött, aláírt jelentkezési lappal együtt a címre. A tárgysorban kérjük feltüntetni: Szabó Magda képzőművészeti pályázat. Egy alkotó egy művel, sorozat esetén maximum 6 művel nevezhet. A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásával nevezhet, de nem kizáró ok, ha nem új műről van szó, és az már szerepelt kiállításon, katalógusban.

Nevezési díj nincs!

A pályázat benyújtási határideje: 2021. augusztus 27., vasárnap.

A beérkező műveket szakmai zsűri bírálja el. Az általuk legjobbnak ítélt alkotásokból kiállítást rendezünk, melynek megnyitóját a Szabó Magda Művészeti Napok (2021. október 8-9.) keretében tartjuk intézményünk kiállítótermében.

Az első három helyezett pénzjutalomban részesül. (Bruttó 200.000-, 150.000-, 100.000-, Ft.)

A pályázati anyag beküldésével a Pályázó vállalja, hogy amennyiben a zsűri a pályamunkáját a kiállításra kiválasztja, úgy a helyszínre történő oda- és visszaszállítás költségét, valamint az alkotás kiállításra kész állapotát (pl. képkeretezés) ő maga biztosítja. A pályázat kiírója pedig vállalja a mű installálásával járó költségeket.

A Pályázó – egy formanyomtatvány aláírásával – vállalja továbbá, hogy kiállított művéről a helyszínen fénykép készülhet, és az különböző sajtóorgánumokban, valamint közösségi oldalakon megjelenhet.

A kiállításon műtárgyárusítás nem engedélyezett!

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet a 06-28/560-360-as, a 06-20/559-8921-es telefonszámokon, valamint a e-mail címen.

További információk: https://palyazatok.org/szabo-magda-muveszeti-napok-kepzomuveszeti-palyazat/