Kassák Kortárs Művészeti Díj

Online Hazai

A Kassák kortárs művészeti díjat Dr. Argay István orvos és műgyűjtő hozta létre Kassák Lajos szellemiségéhez kapcsolódó művek és projektek létrehozásának ösztönzésére. Az alapító együttműködő partnerei a pályázatot lebonyolító és a nyertes pályaművet bemutató Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum és az Interart Alapítvány.
A díjra nyílt felhívás keretében olyan alkotói tervvel lehet pályázni, amely kapcsolódik Kassák Lajos életművéhez, a huszadik századi avantgárd művészet jelenségeihez és tematikus fókuszpontjaihoz, valamint az avantgárd mozgalmak által felvetett kérdések mai értelmezéséhez.  

 

A díj értéke

A díj összege bruttó 1,5 millió forint, amit a nyertes pályázó műve létrehozására fordíthat. A pályaművet a Kassák Múzeum mutatja be a díjátadót követő évben, 2023 tavaszán. A kiállítás költségeit a Kassák Múzeum fedezi.
A pályázók köre

A díjra 18. életévüket betöltött kortárs művészek pályázhatnak kiállítás formájában megvalósítható pályaművel.

A pályázat benyújtásának módja 

Jelentkezési szándékát jelezze a "> e-mail címen. A válasz e-mailben megküldjük a Kassák Múzeum által biztosított tárhely linkjét, erre kérjük feltölteni a pályázati anyagot.
Lebonyolítás
A beérkezett pályázatokról öttagú szakmai zsűri dönt.
Az online beérkezett pályaművekből a zsűri kiválasztja a szűkített listára kerülő öt tervet.

A szűkített listán szereplő pályázók személyesen (vagy indokolt esetben online platformon) mutatják be munkáikat a zsűrinek. A zsűri a személyes prezentációk alapján közülük választja ki a nyertest.

Határidők

  • A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február 20., 23:59
  • A szűkített listára jutott pályázók kihirdetése és értesítése: 2022. március 21-ig. 

Díjátadó rendezvény: 2022. április 13., szerda 18:00

 

A pályázatok elbírálására vonatkozó döntést, a szűkített listára jutók névsorát a Kassák Múzeum weboldalán és közösségi média felületein tesszük közzé.

A nyertesnek a díjátadót követő évben kell megvalósítania művét, melyet 2023. tavaszán mutat be a Kassák Múzeum egy időszaki kiállítás keretében.

 

További információk: https://www.kassakmuzeum.hu/index.php?p=onlinemuzeum&id=776