Játszóházi kalandok kicsiknek

Hazai
Játszóházi kalandok óvodásoknak, kisiskolásoknak

TÁVI-06-2018 sz. Pályázat
A Távoktatási Intézet (székhely: 2100 Gödöllő, Rét út 58.) a CSODA JÁTÉK VÁR JÁTSZÓHÁZ, Családpedagógiai Központ (http://www.csodajatekvar.hu) fenntartójaként pályázatot hirdet “Játszóházi kalandok óvodásoknak, iskolásoknak” megnevezéssel, játszóházi programokon való kedvezményes részvételre, az alábbiak szerint.

1. Pályázók köre
a. Óvodás (óvodai intézményi) csoportok
b. Kisiskolás (1.-4. osztályos) csoportok
c. Szülők, közösségek által szervezett óvodás és/vagy kisiskolás csoportok
d. Egyéb, gyermekekkel foglalkozó szervezetek

2. Pályázat célja
A Játszóházi szolgáltatások széleskörű elérésének biztosítása, olyan gyermekek számára is, akiknek a családi háttere (és azok anyagi lehetőségük) ezeket a programokat nem tudják finanszírozni. Kiemelt célunk, hogy a Játszóház tevékenységén belül az élményszerű ismeretszerzés lehetőségét előmozdítsuk. A Játszóházi programok hasznos kiegészítése lehet az általános és gyógypedagógiai nevelési és tanulás-tanítási folyamatoknak.

3. A pályázat tárgya
A pályázat keretein belül a Csoda Játék Vár Játszóház, Családpedagógiai Központ (2100 Gödöllő, Rét u. 58.) tematikus játszóházi programjain lehet részt venni, csoportos formában, kedvezményes finanszírozásban, az alábbiak szerint.
A pályázók választhatnak, hogy mely napon szeretnék igénybe venni a játszóházi szolgáltatással megvalósított programot.

Tematikus programok:
Jelen pályázati felhívásban rögzített feltételek mellett, a pályázó által megválasztott napon, 10:00-tól 14:00-ig vehető igénybe a Játszóház teljes szolgáltatása és a Játszóháznak helyet adó ingatlan.
A pályázat keretein belül biztosított programok (a pályázó előzetes választása szerint):
– játszóházban elérhető valamennyi játék korlátlan használata, pedagógus, játszóházi nevelő munkatárs felügyelete mellett az előre egyeztetett időpontban és időintervallumban,
– kézműves- és kreatív foglalkozások tematikus formában (az elkészített alkotásokat a gyermekek szabadon, térítésmentesen hazavihetik, mindennemű anyagköltséget a pályázat keretein belül biztosítunk. A foglalkozások tematikáját a kapcsolattartóval egyeztetjük.)
– vetélkedők és színpadi programok (a Játszóház saját színpaddal rendelkezik, előzetes egyeztetés alapján)
– Karaoke- és táncos programok,
– mesevetítés (KölyökMozi),
– bábelőadás és bábkészítés.
Az egyes programelemeket a pályázó és Csoda Játék Vár Játszóház munkatársai közösen határozzák meg.
A Játszóházi napon való részvételről a gyermekek emléklapot, valamint meglepetés ajándékot kapnak, míg a kísérő pedagógusok ún. programrészvételi igazolást, amely felhasználható a pedagógiai portfólióban, saját pedagógusi minősítési eljárásásukban. 
Tájékoztatjuk a tisztelt pályázókat, hogy egy csoportban maximum 20 gyermek vehet részt, a fenti program erre a létszámra került optimalizálásra. A korcsoportok szabadon vegyíthetők, tehát nem szükséges, hogy csak óvodások vagy csak kisiskolások legyenek a csoportban. A pályázati program megvalósításában felnőtt kísérők aktív részvételére számítunk. A 4 órás időtartam alatt (folyamatosan) a Csoda Játék Vár Játszóház frissítőket, gyümölcsöt, sós és édes falatkákat biztosít a gyermekek számára, így külön étkezés lehetőségéről a pályázónak nem kell gondoskodnia a programnapon.
Lehetséges napok: kedd, csütörtök illetve péntek.
(A pályázó jelentkezési lapon jelzi, mely napon szeretné részvételét)
Kivételes esetben – a pályázat kiírójával egyeztetve – más napokon is igénybe vehető a pályázati program, abban az esetben, ha Játszóház programkínálata ezt lehetővé teszi.
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a rendelkezésre álló státuszok (foglalható napok) száma korlátozott, a jelentkezések sorrendjében töltjük fel a rendelkezésre álló státuszokat.
A pályázati program 2018. január 23-tól folyamatosan elérhető, egészen a pályázati program végéig, azaz 2018. december 31-ig.

4. A programok lebonyolítása
A pályázó a pályázati jelentkezési lap megküldésével jelzi pályázati részvételi szándékát. A Csoda Játék Vár Játszóház fenntartója a beérkezett megkereséseket rögzíti, majd felveszi a kapcsolatot a csoport kapcsolattartójával és közösen meghatározzák azt a napot, amelyen a csoport igénybe veszi a Játszóház szolgáltatásait. Ezt követően hivatalos formában (emailben) kiértesítjük a pályázókat és visszaigazoljuk azt a napot, amelyen a csoport igénybe veszi a Játszóházi programot. A programmegvalósítás helyszíne: Csoda Játék Vár Játszóház, Családpedagógiai Központ, 2100 Gödöllő, Rét u. 58. Felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét arra, hogy az utazási költséget jelen pályázat nem tartalmazza, az a pályázót terheli.

5. Pályázathoz kapcsolódó önrész
A pályázati program max. 20 fővel valósítható meg. (alsó küszöb nem került meghatározásra) A pályázathoz önrész, mint költség kapcsolódik, amely a pályázót terheli. Az önrész mértéke: 25 000 Ft. / csoport. (függetlenül a csoport létszámától) A játszóházi programhoz az önrészen kívül más költség nem társul. Az önrész befizetésére a programmegvalósítás alkalmával kerül sor, számla ellenében a Csoda Játék Vár Játszóházban. A pályázati program megvalósítása idejében a Játszóház más csoportot nem fogad, ugyanakkor a listaáras szolgáltatásait is felfüggeszti, így a Játszóház teljes mértékben a csoport rendelkezésére áll.

6. Pályázati jelentkezés
Elektronikus jelentkezését WORD formátumban kérjük megküldeni a vagy a címre.
Tárgy mező: Játszóházi kalandok
Jelentkezési határidő: 2018. december 31-ig folyamatos.
Bővebb információ: http://www.csodajatekvar.hu
A Pályázatkezelő fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázati programot felfüggessze a jelentkezési határidő lejárta előtt.

Pályázatkezelő:
TÁVOKTATÁSI INTÉZET (A Csoda Játék Vár Játszóház fenntartója)
Adószám: 25044636-2-13 Cg.13-09-190934
http://www.tavintezet.hu

Forrás: pafi.hu