IX. Szeretett világunk

Felvidék Hazai

A fenti címmel kilencedik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát MAFOSZ védnökséggel a DaDalia Galeria Fotóköre, a Dr Brusznyai Árpád Művelődési ház és Könyvtár és a Derekegyházért Közhasznú Egyesület.

E nyilvános pályázaton bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok foglalkozástól, életkortól, bel- és külföldi lakóhelytől függetlenül, kivételt képeznek a zsűri tagjai.

A pályázaton részt venni legfeljebb 8 db. olyan fotóval lehet melyeket nem díjazták más fotópályázatokon és még nem szerepeltek a DaDalia Galeria által kiírt pályázatok kiállításain.

A pályázó garantálja, hogy a beküldött fotók felett teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal rendelkezik. Felmerülő kétségek esetén ezt igazolni is képes. Ebből eredő, esetleges vitákban a kiírók és szervezők nem érintettek, felelősséget nem vállalnak, a viták teljes következményeit a pályázó viseli.

A pályázó a fotók beküldésével hozzájárul, hogy csak és kizárólag a pályázat és a kiállítás népszerűsítése érdekében (katalógus, sajtó, TV, plakát, meghívó) a beküldött fotókat a szervezők, térítés nélkül felhasználhatják a szerző nevének feltüntetésével. Továbbá a kiállításra zsűrizett fotók a DaDalia Galeria digitális archívumába kerülnek, ott a MAFOSZ előírásainak megfelelően az esemény leírásával és az alkotók megnevezésével együtt hosszabb ideig megtekinthetők lesznek, valamint a díjazott fotók a Fotó-Hungarikum 2022.  MAFOSZ kiadványba beválogatásra kerülhetnek.

A fotók ettől eltérő célokra való felhasználása csak az alkotóval kötendő külön szerződés alapján történhet.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a kiírásnak nem megfelelő fotók kizárásra kerülnek és elismeri, hogy a zsűri döntése végleges és nem vitatható.

A virtuális nevezési oldal kitöltésével és elküldésével a pályázó elfogadja a kiírás feltételeit.

Kategóriák:
A  kategória: Szabad, kötetlen témájú színes fotó
B kategória: Szabad, kötetlen témájú monokróm fotók.

Nevezés és képfeltöltés

A regisztrációt követően a  DaDalia Galeria pályázati oldalán (http://dadaliagaleria.hu/race) a nevezési adatok kitöltése és elküldése után érhető el a feltöltési oldal.
A régebben regisztrált pályázóink felhasználó nevükkel és jelszavukkal léphetnek be a nevezési adatokhoz.
A pályázati oldalakon használati és kitöltési segítség található a kérdőjel ikonoknál.

Feltölthető kategóriánként 4 – 4 fotó. Tehát összességében 8 db. fotó nevezhető.

Az oldalra az eredeti fotó kisméretű nézőképét kérjük feltölteni. A következő paraméterekkel:

  • a kép hosszabbik oldala maximum 2048 pixel, de 1024 pixelnél kisebb ne legyen.
  • a fájlok mérete maximum 1,5 MB, formátum JPG és a szintér
  • Feltöltésnél a fájlnév bármi lehet, mert a rendszer átnevezi a fájlokat.
  • A fotók címét külön kell megadni és ennek megadásakor a pályázó ne használjon csupa nagybetűt és ügyeljen a magyar helyesírás szabályaira, továbbá a kép címe ne tartalmazza a pályázó nevét, vagy azonosítására alkalmas művésznevét, és ne sorszámozza a fotóit.

Épkézláb magyar címeket kérünk, (!!) mindezt azért, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímnek és minden listához (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus).

  • A feltöltési határidő lejárta előtt, a pályázó bármikor beléphet feltöltési oldalára, a regisztrált felhasználónevével és jelszavával és itt törölheti, cserélheti a képeit, a kép címét megváltoztathatja vagy figyelemmel kísérheti nevezésének adatait.

A feltöltési határidő lejárta után pályázati oldalán semmi változtatást nem tud végrehajtani.

  • A pályázónak rendelkeznie kell az eredeti fotó 4000 px. hosszabbik oldalméretű változatával, mert zsűrizés után a szervezők a pályázaton díjazott, valamint a kiállításra válogatott képek ekkora felbontású változatát bekérik a pályázóktól a kiállítási anyag elkészítéséhez.

A zsűrizés folyamata valós időben online zajlik. Első körben pontozással és válogatással a zsűri a kiállításra elfogadott fotók listáját állítja össze. Ezután az elfogadásra került fotók közül kiválasztja a helyezetteket.

A zsűri tagjai:
Hipságh Gyöngyi EFIAP,  A-MAFOSZ/p fotóművész  (Sopron)
Koós László EFIAP,  E-MAFOSZ/b  fotóművész  (Miskolc)
Törköly József AFIAP,  E-MAFOSZ fotóművész  (Szeged)

Díjazás:

A legeredményesebb alkotói díj -a helyezések figyelmen kívül hagyása mellett- a legtöbb  elfogadást elért pályázónak: Oklevél kíséretében MAFOSZ plakett. (Holtverseny esetén a zsűri megindokolt döntéssel választ díjazottat!)

A kategória:
A pályázat egyedi éremsorozata.  (I.  II. és III. helyezés).  Oklevél kíséretében.

B kategória:
A pályázat egyedi éremsorozata.  (I.  II. és III. helyezés).  Oklevél kíséretében.

Különdíjak:

3 darab pályázati emlékérem. Oklevél kíséretében.

A DaDalia Galeria Fotóköre, a Derekegyházért Közhasznú Egyesület, és a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Intézmény felajánlásával.

A pályázat nevezési  díja

Feltöltés egy kategóriába : 2500 Ft.   vagy 7 €.
Feltöltés mindkét kategóriába: 3500 Ft.  vagy 10 €

A részvételi díjat átutalással lehet fizetni a  DaDalia Galéria Fotóköre 10402836-50526787-88561006  sz. K&H. számlára Vagy Euró fizetés esetén az     PayPal számlára. Közleményben fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét és azt, hogy:  „IX. Szeretett világunk”. Ennek hiányában az azonosítás és így a nevezés elfogadása nem garantálható.

Információk, regisztrálás, nevezés, fotók feltöltése a DaDalia Galeria pályázati oldalán.

Beküldési határidő: 2022 október 12.
A DaDalia Galeria pályázati oldala 2022.október  12-én  24:00 óráig fogad képfeltöltést.

Zsűrizés :  2022. október 15- 17  között.
A pályázók kiértesítése október 20-tól. E képek alkotóitól ekkor kérik a szervezők a  nagy felbontású fájlok feltöltését! A zsűri által díjazott és a kiállításra válogatott fotók jegyzéke a DaDalia Galeria pályázati oldalán megtekinthető október 25-től.
Hivatalos eredményhirdetés, díjátadó, kiállítás megnyitó:

A tervezett időpont: 2022. november 12.Helyszín: a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház nagyterme,    Derekegyház Köztársaság tér 8.

Információk a DaDalia Galeria [ http:/dadaliagaleria.hu ] oldalon. Érdeklődni a   vagy az  mail címen vagy a  +36 70 324 4337 telefonszámon.