IV. Székelyföldi Grafikai Biennálé

Külhoni
A IV. Székelyföldi Grafikai Biennále pályamunkáinak leadási határidejét  négy nappal hosszabították meg a szervezők, így a pályamunkák digitális reprodukciójának eredeti, 2016. március 25-i beküldési határideje  2016. március 29., 24:00-ra módosul.

A pályázatra hivatásos képzőművészek és képzőművészeti egyetemi hallgatók pályázhatnak egyenként legtöbb három alkotással, amelyek lehetnek hagyományos grafikai eljárásokkal készült grafikai alkotások, digitális képalkotási módszerekkel készült és digitális eszközökkel nyomtatott grafikai alkotások vagy digitális képalkotási módszerekkel előkészített, de hagyományos módszerekkel nyomtatott grafikai alkotások.
A munkák értékelését nemzetközi hírnévnek örvendő művészettörténészek, egyetemi tanárok és grafikusművészek végzik két szakaszban. Az előzsűrizést követően a zsűri által beválogatott alkotásokat eredeti példányban kell beküldeniük a grafikusoknak. Ebből az anyagból rendezik be a 4. Székelyföldi Grafikai Biennále kiállítását, a Székelyföld Napok nyitórendezvényét,  amelynek az Erdélyi Művészeti Központ ad otthont 2016 októberében. A második szakaszba beválogatott pályamunkák közül választják ki a díjazott alkotásokat. A Biennále 2000 eurós fődíja mellett három egyenként 1000 eurós díjat ítél oda a nemzetközi zsűri.

Az elektronikus jelentkezési lap és a pályázással kapcsolatos további információk megtalálhatók a http://grafikaiszemle.ro/palyazati-felhivas-2016/  oldalon.