Irodalmi pályázat Csalog Zsolt emlékére

Online Hazai

A Litera a Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archívummal együttműködésben pályázatot hirdet a 25 éve elhunyt író, szociográfus, Csalog Zsolt emlékére. Olyan kisprózai műveket várunk, amelyek a mai magyar társadalom egy-egy nehéz sorsú alakjának dokumentum-értékű portréját rajzolják meg. Beküldési határidő: 2022. szeptember 28.

A Litera nyílt felhívást tesz közzé, melyben DOKU ’22 címmel meghirdeti irodalmi pályázatát. A pályázaton indulhat bárki, aki rövid, 3-5 ezer karakteres novellában rajzol portrét egy, Csalog szavaival „megtaposott sorsú” emberről.

A pályázat kikötései:

1) A beérkezett pályamű műfaja: portré / portrénovella

2) Terjedelme: 3-5 ezer karakter (szóközökkel)

3) A pályázaton irodalmi előélettől függetlenül részt vehet bárki, aki betartja a pályázat szabályait.

4-5) A pályázók valós emailcímről, névvel nyújthatják be a DOKU ’22 pályázatra született, korábban sem nyomtatott, sem online felületen nem publikált pályaműveiket.

6) Egy szerzőtől csak egy művet tudunk elfogadni.

A pályázat beküldése:

Beküldési határidő: 2022. szeptember 28., szerda éjfél

Formátum: a pályaműveket csatolt word-dokumentum formátumban várjuk.

Beküldeni a következő emailcímre kell DOKU ’22 tárggyal: 

További tudnivalók:

A pályázatra beérkező anyagot a Litera szerkesztőinek előzsűrizése után felkért szakmai zsűri bírálja el.  Az eredményhirdetés és díjátadás tervezett időpontja: 2022. október 14. A díjazottakat értesítjük. A nyílt pályázat legjobbja elnyeri a DOKU ’22 nyílt pályázat díját. A további kiváló alkotásokat jutalomban részesítjük.

A pályaművek megjelennek egy DOKU ’22 címmel nyitott projektoldalon a Facebookon, a legjobb írások pedig helyet kapnak a Litera felületén is.

A művek beérkezéséről emailes visszajelzést nem küldünk, a versenybe kerülést az erre az alkalomra a Facebookon létrehozott projektoldalon lehet ellenőrizni.

A Litera fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaművek legjobbjait – ha lehetőségei engedik – a későbbiekben hangjáték formájában vagy más módon feldolgozza.

 

További információk: https://litera.hu/hirek/doku-22-irodalmi-csalog-zsolt-emlekere-irodalmi-palyazatot-hirdetunk.html