Innovációs ökoszisztéma

Hazai

Az innovációs ökoszisztéma kialakítására, valamint a gyors növekedési potenciállal rendelkező, innovatív vállalkozások dinamikus fejlődésének és nemzetközi piacra jutásának megvalósítására.

Magyarország Kormányának Felhívása az innovációs ökoszisztéma magvető fázisa szereplői számára – úgy, mint az induló startup és spinoff vállalkozásokat (továbbiakban: startup) támogató inkubátorok, akcelerátorok (továbbiakban: inkubátorok vagy TK) -, gyors növekedési potenciállal rendelkező, induló innovatív vállalkozások fejlődésének, nemzetközi piacra lépésének segítése érdekében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció erősítését. A cél elérését a Kormány az innovációs ökoszisztéma magvető fázisa szereplőinek együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására a Felhívás közzétételét követő 24 hónapig van lehetőség. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. április 25-től 2018. április 25-ig lehetséges. Első Projekt Elem esetén az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

• 2016. május 30.

• 2016. október 24.

• 2017. május 29.

• 2017. október 9.

• 2018. április 25.