Hubert Curien – Balaton Program – Pályázat

Online Hazai

A pályázat háttere:

A Tempus Közalapítvány és a francia Külügyminisztérium (MEAE), valamint a francia Felsőoktatási, Kutatási és Innovációs Minisztérium (MESR) felhívást tesz közzé magyar-francia kétoldalú, két év időtartamra szóló projektek megvalósítására a társadalomtudományok terén.

A pályázásra jogosultak köre:

A Balaton Program – Programme Hubert Curien keretében magyarországi felsőoktatási intézmények tanszékei, intézetei, kutatócsoportjai, valamint kutatóintézetek vagy felsőoktatási intézménnyel társult cégek jelentkezését várjuk, akik francia partnerükkel közös együttműködést kívánnak megvalósítani.

A program célja:

A program célja kiemelkedő kutatási projektek létrehozása. Előnyt élveznek az új együttműködések és fiatal kutatók és doktoranduszok közreműködése.

Támogatás összege:

A támogatás maximálisan elnyerhető összege a magyar partner részére projektenként évi 500.000, – forint, a két évre összesen 1.000.000, – forint.

A pályázat feltételei:

 • Élő kapcsolat a francia partnerintézménnyel, közös tervezés, egybehangzó projektleírás;
 • jól felépített, szakmailag és pénzügyileg megalapozott kutatási és költségterv;
 • kizárólag azok a pályázatok fogadhatóak el, amelyeket mindkét fél benyújt a saját országa kijelölt pályáztató szervezetéhez

A támogatás feltételei:

 • A tervezett projekt hossza minimum egy, legfeljebb két év.
 • A támogatást évenként folyósítják.
 • A támogatást kizárólag az adott év január 1. és december 31. között lehet felhasználni, nem vihető át a következő évre.
 • A támogatás kizárólag a projektben részt vevő magyar kutatók Franciaországba történő és – a projekt helyszíne által indokolt – Franciaországon belüli utazásainak a fedezésére, valamint franciaországi tartózkodásaira (szállás, étkezés, kiadványok beszerzése, utazási biztosítás, konferenciaszervezés) használható fel. Napidíjra nem fordítható a támogatás.
 • A projekt megvalósításához szükséges minden egyéb költséget saját vagy egyéb forrásból kell finanszírozni.
 • A projektben való részvétel céljából magyar doktoranduszok a budapesti Francia Intézethez nyújthatnak be kiegészítő pályázatot „kutatói tanulmányútra”: https://www.hongrie.campusfrance.org/fr/bourses-de-chercheur-invite

A pályázat benyújtása:

A pályázatot a Tempus Közalapítvány online pályázati felületén (https://scholarship.hu/) kell benyújtani a következőképpen:

 • Az online pályázati felületre felhasználói névvel és jelszóval regisztrálni kell.
 • Regisztráció után az Önéletrajz kötelezően kitöltendő.

A pályázat csak akkor érvényes, ha a francia projektfél is benyújtja a – magyar pályázattal megegyező tartalmú – pályázatát a francia oldalon.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. szeptember 30., péntek, 23h.

 

További információk: https://www.tka.hu/palyazatok/12437/hubert-curien—balaton-program