Harmadszor is: Összetartozásunk Tüze

Felvidék Külhoni
A Magyar Cserkészszövetségek Fóruma szervezésében, két éve indult kezdeményezés összmagyar eseménnyé, hagyománnyá vált.
A kezdeményezés célja, hogy a nemzeti összetartozás napján minél több magyar településen gyújtsuk meg Összetartozásunk Tüzét. Ismét egyszerre lobban fel a láng több földrészen, több ország településein és közösségeiben:
 

2022. június 4-én, budapesti idő szerint 20.22-kor.

Az idei évben az Ukrajnában dúló háború miatt, annak mielőbbi befejezéséért ezek a lángok a Béke Tüzei is lesznek.

Tervezzék meg, hogy hol, hogyan és kikkel szeretnék a máglyát, tábortüzet, gyertyákat meggyújtani, együtt sokakkal a szétszakítottságban, de mégis az összetartozás érzésével, imádkozva a békéért és mindannyiunkért.

A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség Összetartozásunk Tüze elnevezésű kezdeményezéséhez csatlakozott a Szövetség a Közös Célokért társulás is, mely szervezőerejével segíti, hogy a tűz láncolata a Felvidéken is minél folytonosabb legyen.

„A kárpátaljai cserkészek felhívásához már 2020-ban is csatlakoztunk, és a kezdeményezést népszerűsítettük. A SZAKC munkatársai és tagszervezetei is részt vettek a megvalósításban. 2022-ben ismét megerősítettük a csatlakozásunkat és kérjük, hogy minél többen regisztrálják is a tűzgyújtási szándékot és töltsék fel a képeket, vagy küldjék el a felvidék.ma e-mail () címére” – mondta Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója.

Kattintson a Csatlakozom gombra, regisztráljon, és ossza meg minél több ismerősével ezt a lehetőséget!

A kezdeményezéshez csatlakozni lehet a http://gyujtsukmeg.ma oldalon, ahol a tűz tervezett helyét is jelölni lehet a térképen.

Gyújtsuk meg június 4-én együtt az összetartozás tüzét!
(szmcs-p/Felvidék.ma)