Gödöllői Királyi Kastély várja az élményeket

Online tér Hazai

 

A 25 éve megnyitott Gödöllői Királyi Kastély várja a látogatók élménybeszámolóit

Gödöllői Királyi Kastély (Fotó: Pásztor Péter/Felvidék.ma)

Pályázatokkal és programokkal is várja az érdeklődőket a Gödöllői Királyi Kastély, amelyet a felújítást követően 25 éve nyitottak meg a nagyközönség előtt.

Az ünnepléshez partnerül hívják mindazokat, akik az elmúlt 25 esztendőben felejthetetlen élményeket szereztek a kastély épületében vagy akár a parkban sétálva.

A pályázat kiírói szeretnék élménygyűjteménybe rendezni a látogatók által kiemelkedőnek tartott kastély-életérzést,

ehhez fotóval illusztrált történeteket várnak a  címre április 30-ig – közölték a szervezők az MTI-vel.

Kastélykrónika címmel indítják útjára az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit, történéseit, a kastélyban járt híres embereket bemutató sorozatukat évenkénti bontásban.

A Nagy Kastélyos Emlékkönyv című rajzpályázat nagycsoportos óvodásokhoz és alsó tagozatos diákokhoz szól, akiket arra kérnek, hogy  vessék papírra kastélyos élményeiket. A nyeremények között különleges tárlatvezetés és családi felfedezőcsomag is szerepel. Az év második felében pedig minden beküldött pályamunkát kiállításon mutatják be a kastélyban.

Felső tagozatosok és középiskolások számára Boldog születésnapot kastély! címmel videópályázatot hirdetnek, amelyben arra keresik a választ, hogy mit üzenne a fiatalság az idén negyedszázados kastélynak, és mit kívánna neki a következő negyedszázadra. Ebben a kategóriában is értékes jutalmak várnak az alkotókra.

A születésnapi ünnepséget – amennyiben az aktuális szabályozás erre lehetőséget ad – a történelmi-turisztikai helyszín hivatalos megnyitójának évfordulóján, 2021. augusztus 15-én tartják.

Az Elisabeth című musical bemutatójának szintén 25. évfordulója alkalmával életre hívott Musical esten Janza Kata, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter előadásában ismert és kedvelt dallamok szólalnak meg.

(MTI/Felvidék.ma)