Fókuszban a klímaváltozás

Hazai

Fókuszban a klímaváltozás fotó pályázat

Az éghajlatváltozás már most is folyamatban van, számos negatív hatásával most is szembe kell néznünk: pusztító hatása van az emberre, más fajokra és a környezetünkre egyaránt. A klímaváltozás enyhítése és az ahhoz való alkalmazkodási képesség növelése szükséges, melyből mindenkinek ki kell vennie a részét, az egyéntől a közösségekig. Ennek a célnak az előmozdítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt hirdet a megye lakosai számára “Fókuszban a klímaváltozás” címmel. A lakosságot arra buzdítjuk, hogy a klímatudatos gondolkodást elősegítő témában készítsenek fotókat, melyek a klímaváltozás enyhítését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, a zöldenergia felhasználásának növelését, a tudatos fogyasztói magatartást, a fenntartható fejlődést szemléltetik. Részvétel módja A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi lakosa jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves. A versenyre egy személy maximum 3 db fotóval nevezhet. Előnyt jelent, ha a fotók a dokumentáláson kívül, egy egyéni perspektívából mutatják be az adott témát, továbbá ha az élet, az ember, a környezet közvetlen kapcsolata is szerepet kap a kompozícióban. A technikát illetően, már nem szükségszerű komoly fényképezőgép a jó fotó elkészítéséhez. Szinte mindenki már a zsebében hordja a professzionális eszközt, amely alkalmas arra, hogy bármilyen élethelyzetben kéznél legyen. Az okostelefonok mellett természetesen a hagyományos technika, az amatőr, vagy professzionális tükörreflexes, fényképező gép is fontos szerepet kaphat, de nem előnyt jelentő értékelési szempont.

A pályaművek beérkezési határideje: 2017. június 30. 24:00 óra. A versenyre jelentkezni, a pályaműveket beküldeni a email címre lehet. Értzékelés, díjazás A témában beérkezett legjobb pályaművek a megyei Facebook oldalra (http://www.facebook.hu/bacskiskunamimegyenk) kerülnek feltöltésre, ahol a lakosság értékelheti az alkotásokat 2017. július 31-ig. A legtöbb like-ot szerző alkotások díjazásban részesülnek. A főnyeremény egy értékes kerékpár. Az értékelést követően a legjobb pályaművek egy kiállításon kerülnek bemutatásra, ahol a tárlat egy keresztmetszetet mutat Bács-Kiskun megye lakosainak látásmódjáról a klímaváltozás és -védelem helyi megoldásai kapcsán.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb információ kérhető a e-mail címen.
http://www.bacskiskun.hu/eu-s-tamogatasok/eu-s-projektek/bacs-kiskun-megyei-klima-program/versenyfelhivasok/versenyfelhivas-fokuszban-a-klimavaltozas-foto-palyazat