FIT Kaland verseny

Erdély Hazai

Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának kooperációs és készségfejlesztő tanulmányi versenyére, a FIT Kaland Tehetségversenyre (https://fit.mcc.hu/fitkaland).

Az idén V. alkalommal megrendezésre kerülő FIT Kaland Tehetségverseny egy olyan ingyenes csapatverseny, amellyel a teljes Kárpát-medencei negyedik osztályos diákságot szeretnénk megszólítani.  

A FIT Kaland egy izgalmas, több tudományterületet átfogó projektfeladat megoldását várja a jelentkező csapatoktól. A verseny során a gyerekeknek lehetőségük nyílik egymással kooperálva, egy pedagógus vagy szülő segítségével, gyakorlati tapasztalat és élmény útján megalkotni egy produktumot.

A verseny fókuszában az űrutazás témaköre áll, melynek keretein belül egy izgalmas projektfeladat megalkotására hívjuk a csapatokat. A feladathoz négy részterület kapcsolódik:

  • Rejtélyes építészet
  • Jövőkutatás, űrfizika
  • Színház világa
  • Filmkészítés rejtelmei

A közoktatásban kevésbé hangsúlyos területek játékos feldolgozásán túl, a versenyben való részvétel a felsőbb évfolyamok tanulmányi versenyeire is kiváló tapasztalatszerzési lehetőség. A tanároknak a versenyre való felkészítés változatosságot jelent, kihívást rejt, és értékes nyereménnyel jár, mint pl. csillagászati távcső, VR szemüveg, és még sok más. Az első helyezett csapat diákjai felvétel nélkül, automatikusan bekerülnek a Fiatal Tehetség Program 2023. szeptembertől induló évfolyamába.

Az elkészült projektfeladatok benyújtására 2023. január 16-ig van lehetőség. 

 

További információk: https://fit.mcc.hu/fitkaland