Felhívás pályázatértékelők részére

Online Hazai

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet tapasztalt szakemberek számára pályázatok bírálatában való részvételre sport (tömegsport/szabadidősport) területen.

Milyen feladatokra keresünk szakértőket?

Felkéréskor az alábbi feladatok merülhetnek fel:

 • Pályázat értékelés: magyar vagy idegen nyelven benyújtott pályázati anyagok előre meghatározott szempontok szerinti objektív értékelése feszített menetrenddel. Ez jellemzően online értékelési felületen történő munkavégzést jelent, a pályázatok is online olvashatók. Szakismeretek mellett online elérhetőség és technikai készségek is szükségesek a feladat elvégzéséhez. Az Erasmus+ program esetében összetett angol nyelvű háttérdokumentáció megismerése is elvárás. A pályázatok értékelése előtt felkészítőn való részvétel előírás lehet!
 • Időközi / részbeszámoló értékelés: pályázók által benyújtott időközi tartalmi beszámoló szakmai értékelése. A pályázati program és a benyújtott pályázat anyagának ismerete a feladat részét képezi.
 • Záróbeszámoló értékelés: a pályázók által benyújtott záróbeszámoló szakmai értékelése, jellemzően projektek esetében.
 • Preventív monitoring: a szakmai tervek és menetrendnek alapos és átfogó átvilágítása támogatott projektek indulása előtt. A pályázati program valamint a benyújtott pályázat részletes megismerése előfeltétel. A feladat lényege a szakmai kockázatok azonosítása és egyeztetése az irodával. Részletes és írásos szakmai vélemény alkotása és elkészítése feszített menetrenddel.
 • Monitoring látogatás: személyes részvétel e feladattípus vállalása esetén kötelező. A látogatást megelőzően a pályázati program és a projekt részletes megismerése előfeltétel. Csak szakmai feladatot jelent, pénzügyi ellenőrzés, áttekintés nem része a megbízásnak.

A szakértői felkérés a feladatok valamelyikére vagy akár mindegyikére vonatkozhat.
A pályázás feltételei:

 • Legalább B2-es szintű, aktív olvasás- és íráskészséggel rendelkezik angol nyelvből (az egyes feladatokra való felkérések kapcsán előnyt jelent további EU nyelv(ek) legalább B2 szintű ismerete).
 • A pályázó a megjelölt szakterületek tapasztalt szakértője, az alábbi “szakterületi sajátosságok” birtokában van:
  • tapasztalattal rendelkezik a sport szektort érintő nemzetközi együttműködés keretében folytatott projekt megvalósításában vagy bírálatában, értékelésében,
  • edzői, testnevelői szakmai tapasztalattal rendelkezik, különösen a tömegsportok és szabadidősportok területén,
  • tapasztalattal rendelkezik különböző szektorok (pl. közoktatás, felnőttoktatás, munkaerőpiaci szereplők, önkormányzatok, vállalkozások, egyházak, civil szervezetek és az ifjúsági szektor) közötti együttműködésben megvalósult, sport célú vagy fiatalok sporttevékenységét célzó projektekben,
  • tapasztalattal rendelkezik a sport szektorhoz kapcsolódó bármely szakmai területen.

A pályázási határidő:

A pályázat benyújtása folyamatos, a pályázatok bírálata az alábbi technikai jellegű határidők után történik:

 1. forduló határideje: 2022.12.01. 16.00 óráig

 

További információk: https://www.tka.hu/hir/16681/felhivas-sport-szektort-erinto-palyazatertekelo-szakemberek-reszere